Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

De Maan Group en NXP winnen Koning Willem I Prijs

De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijs uit in diverse categorieën. De stichting is vernoemd naar Koning Willem I (1772-1843), de ‘Koopman Koning’ die bekend stond om zijn handelsgeest. Tijdens zijn regeerperiode (1814-1840) nam hij initiatieven voor het herstel van de economische bloei, richtte hij handelsmaatschappijen op en trad hij op als investeerder. De tweejaarlijkse ondernemingsprijzen – beter bekend als de Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven – werden op 23 mei uitgereikt in aanwezigheid van Hare Majesteit koningin Máxima in het Forum te Groningen.

Hierbij zijn twee leden van VNO-NCW Midden in de prijzen gevallen. Dit zijn R&D onderneming Maan Group (prijs voor mkb) en chipfabrikant NXP (prijs voor grootbedrijf).

 Koplopers

Ingrid Thijssen, VNO-NCW-voorzitter: ‘De Koning Willem I Prijs laat wat mij betreft zien waar ondernemerschap om draait en wat voor geweldige ondernemers we in dit land hebben. Ik wil NXP, Maan Group en MUD Jeans van harte feliciteren met het winnen van deze ondernemingsprijs. Zij behoren stuk voor stuk tot de koplopers in hun sector. Verder een groot compliment aan alle genomineerden. Want ondanks alle onzekerheden waar ondernemers momenteel mee kampen, zetten zij allemaal vol in op duurzaam en daadkrachtig ondernemerschap’.

Gedurfd en innovatief ondernemerschap

Jacco Vonhof, MKB-Nederland-voorzitter: ‘Voor ondernemers zijn het de afgelopen jaren natuurlijk geen makkelijke tijden geweest. Dat maakt de uitreiking van de Koning Willem I Prijs dit jaar wat mij betreft net een beetje specialer. Want ondanks de uiterst onzekere tijden waarin we nu leven, onderscheiden alle drie de winnaars zich door gedurfd en innovatief ondernemerschap. Zij staan wat mij betreft dan ook symbool voor de veerkracht die ondernemers tonen. Van harte gefeliciteerd met deze mooie bekroning’

 Maan Group

In de categorie MKB ontving de Maan Group uit Raalte de Koning Willem I Prijs 2022. De in 1996 opgerichte Maan Group is een R&D gedreven onderneming met een oorsprong in de lijm en oppervlakte technologie. Zij zijn productontwikkelaar en R&D partner met expertise op het gebied van de hotmelt coatingtechniek, precisieverbindingen en duurzame, biodegradable producten.

 NXP

Winnaar in de categorie Grootbedrijf is chipfabrikant NXP uit Eindhoven. Het bedrijf met de hoofdzetel in Eindhoven kwam in 2006 voort uit Philips. Het bedrijf heeft bovendien productiefaciliteiten rondom Nijmegen en is in die hoedanigheid actief binnen VNO-NCW Midden. Sinds 2006 is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijd vooraanstaande chipmaker met een omzet van meer dan € 11 miljard en geeft het aan 30.000 mensen werk.