Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

De ZomerOndernemer

Op 24 juli start voor het eerst in de regio Stedendriehoek het project ZomerOndernemer, een initiatief van de stichting the New Entrepreneur dat inmiddels in 15 regio’s in Nederland wordt uitgevoerd, en dat voor het tiende jaar. ZomerOndernemer biedt jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar met een ondernemersidee een gratis programma van zes weken om met de onderneming aan de slag te gaan. In die zes weken worden er trainingen, workshops, bedrijfsbezoeken, intervisie en coaching aangeboden door ervaren ondernemerscoaches. Deelname is kosteloos, de jongeren krijgen zelfs een startkapitaal in geld en vouchers ter waarde van ca. € 250. De groep bestaat uit 20 tot 30 jongeren, van vmbo tot hbo/wo en iedere jongere heeft een ondernemersidee en de tijd en motivatie om daar in de zomer aan te werken.

Duurzaamheid
Dit project wordt regionaal ondersteund door de Cleantech regio, de Rabobank en BonsenReuling. Door samenwerking met hoofdsponsor CleanTech is de ZomerOndernemer extra op zoek naar jongeren die een duurzaam ondernemersidee hebben. Ook de bedrijfsbezoeken passen binnen dit accent. Zo staat een bezoek aan Auping op het programma en aan Retulp in Apeldoorn, een duurzaam alternatief voor plastic waterflessen. De finale/kick-out is op 27 augustus met een feestelijke bedrijfspresentatie en uitreiking van de welverdiende certificaten. En wordt bekend wie namens de regio naar de landelijke finale in oktober mag gaan.

In andere regio’s is gebleken dat de jongeren erg gebaat zijn met een ondernemersmentor of buddy die ze af en toe eens kunnen bellen tijdens de zomer voor advies en steun. Daarom wordt er ook gezocht naar ondernemers die daar in de zomer wat tijd voor willen vrijmaken. Op 25 juli zal om 16.00 uur bij de Rabobank in Zutphen een korte matchmaking georganiseerd worden, waarna de jongere en buddy zelf afspraken gaan maken over hoe de ondersteuning vorm krijgt. Met af en toe een half uurtje bellen kun je deze jongeren al heel goed steunen.

Interesse?
Heb jij interesse om als business buddy dit project te ondersteunen? OF weet jij nog jongeren die mogelijk interesse hebben om deel te nemen? Neem dan contact op met de regio coördinator Ivar van Asten, via stedendriehoek@zomerondernemer.nl of via telnr. 06-173 722 51. Jouw ondersteuning krijgt vervolgens de nodige media aandacht tijdens het project.