Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Digitaal MKB Tiel

Digitalisering biedt geweldige kansen voor hoe we leven, werken en ondernemen. We werken thuis naadloos in de cloud, bij de moderne winkel is de webshop niet meer weg te denken en onze auto’s beginnen zichzelf te besturen.  Ook voor ondernemers biedt digitalisering kansen, maar hoe verzilver je die nu? VNO-NCW Midden en Ondernemers Coöperatie Tiel (OCT) slaan de handen ineen om ondernemers te helpen bij deze uitdaging via ‘ Digitaal MKB Tiel’. 

Cathelijne Elassais, bestuurder VNO-NCW Midden regio Rivierenland ziet het veel om haar heen: ‘Veel ondernemers zijn bezig met digitaliseren. Maar vaak remt een gebrek aan tijd en kennis en onduidelijkheid over de opbrengsten, ondernemers in de stap naar online marketing, een volledig digitale administratie en/of een digitaal veilig bedrijf.’

Digitaal MKB Tiel wil die drempels wegnemen. Met behulp van voorbeelden van collega-ondernemers en praktische workshops biedt het project leden van OCT de kans snel digitale stappen te zetten én direct ook te zien welke meerwaarde die stap heeft. Ondernemers die daarna verder willen, ontvangen coaching en een voucher van € 1.000 om een expert in te huren die de digitalisering versnelt.

Maar wat levert dat een ondernemer nu op? Cathelijne haalt er een voorbeeld bij: ‘Productieprocessen kunnen soms slimmer worden ingeregeld dankzij digitalisering. Dat levert niet alleen tijd op, maar reduceert vaak ook het aantal productiefouten. VAF Instruments, wereldmarktleider in maritieme meet- en regelsystemen, gebruikt digitalisering om productiestappen vast te leggen, zonder dat daar menselijk handelen aan te pas komt. Dat was eerder wel het geval. De koppeling tussen data en het product zal tijd besparen tijdens het productieproces en in het natraject’.

Wil jij meer weten over de kansen van digitalisering en meedoen met dit project? Houd dan de website en nieuwsbrief van VNO-NCW Midden en OCT in de gaten en meld je aan voor de workshops die in maart, juni en oktober plaatsvinden. En/of vraag in juni een voucher aan.

fotografie: Raphael Drent