Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Doe Agenda

Vanuit VNO-NCW Achterhoek zijn we nauw betrokken bij de Doe Agenda, een programma om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te leiden. In dit artikel lees je over twee verschillende initiatieven in de Achterhoek, maar we doen nog veel meer! Wil je nog meer weten? Of wil je weten hoe jij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek kan geven in je bedrijf? Neem dan contact op met Tjeerd van Dixhoorn (vandixhoorn@vno-ncwmidden.nl) of Wilma Elbertsen (elbertsen@vno-ncwmidden.nl).

Techniek oriëntatie markt

Op dinsdag 12 april vanaf 10:30 uur tot 16:00 uur staan bij de Innovatieloods (Netwerkweg 2, Vorden) opleiders en organisaties klaar om werkzoekenden te informeren over de baan- en scholingskansen in de techniek. Meer informatie & aanmelden kan via de site van Achterhoeks Talentenfonds Opijver.

Anonieme profielen presenteren

In November 2021 is gestart met het project ‘Gewoon Doen!’ om Achterhoekse werkgevers anders te laten kijken naar werkzoekenden en zo hun ongezien arbeidspotentieel beter te benutten. Minder focus op werkervaring en diploma’s. Dit wordt gedaan door het presenteren van anonieme (video)profielen, waar de unieke talenten, passies, vaardigheden en werkwensen centraal staan van werkzoekenden. De verspreiding gebeurt via social media, nieuwsbrieven en netwerkbijeenkomsten via WSPA & VNO-NCW Achterhoek. Inmiddels staat er een nieuwe serie van 8 profielen online op de website van het WSPA. Jij kunt meedoen door kandidaten aan te dragen of profielen onder de aandacht te brengen bij Achterhoekse werkgevers.