Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Doortrekken A15 en verbreding A12 stap dichterbij

Er is nog geen definitief uitsluitsel over het doortrekken van de A15 en verbreding van de A12. Maar volgens de Raad van State is het tracébesluit bijna in orde. In haar uitspraak op woensdag 6 maart 2024 vraagt zij de minister van Infrastructuur en Waterstaat alleen voor het zogenoemde extern salderen nog een nadere onderbouwing te geven. De Afdeling bestuursrechtspraak biedt de minister daarvoor de gelegenheid en heeft daarom opnieuw een tussenuitspraak gedaan.

Onze voorzitter provincie Gelderland Ilko Bosman pleit voor een snelle voortgang richting een definitief besluit: “Ondanks dat dit bericht een flinke stap vooruit betekent, is het erg jammer dat het definitieve besluit weer uitgesteld is. Vanuit VNO-NCW Midden spannen we ons hier al jaren voor in, omdat de bereikbaarheid van de regio’s cruciaal is voor de economie. Daarnaast is er nu weer een periode van onzekerheid, terwijl perspectief juist zo belangrijk is voor ondernemers in de regio. Met het uitblijven van deze ontwikkeling, worden de knelpunten steeds zwaarder belast en de regio’s Arnhem-Nijmegen, Achterhoek en Rivierenland dus slechter bereikbaar. Ons doel om samen met betrokken partijen te zorgen voor een goed woon-, werk- en ondernemersklimaat wordt op deze manier op zijn minst fors vertraagd. Het is nu zaak dat het ministerie haar verantwoordelijkheid neemt om zo snel mogelijk de benodigde onderbouwing aanlevert die nodig is voor een definitieve uitspraak, met hopelijk groen licht.”

Meer achtergrondinformatie: Bekijk hier het persbericht van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen en hier het volledige bericht van de Raad van State.