Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Energieke Noord-Veluwse Bedrijven

Vanaf 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing voor bedrijven en instellingen die jaarlijks vanaf 50.000 kWh of 25.000 m³ aardgas(equivalent) verbruiken. Veel ondernemers gaan daarom nu over naar een energiezuinige bedrijfsvoering. Rabobank en VNO-NCW VeluweVallei ondersteunen je graag hierbij. Onderstaand vind je informatie over de ondersteuning.

Energie besparen = geld besparen

Weet je dat je verplicht bent om energiebesparende maatregelen te nemen die binnen vijf jaar zijn terugverdiend volgens de Energiebespaarplicht? Dat kan al met eenvoudige maatregelen, zoals een tijdschakelaar zetten tussen koffiezetapparaat zodat het apparaat uitgaat als niemand op kantoor is en daarna geen stroom meer verbruikt. Of de ventilatie in de zomer laten draaien in de nacht zodat er overdag minder gekoeld hoeft te worden, dat scheelt weer in de kosten van de airco. Maar voor sommige maatregelen zijn grotere investeringen nodig.

Energieke Bedrijven Noord-Veluwe

Is het uitzoeken van te nemen energiemaatregelen niet je eerste prioriteit of vind je dit best lastig? Dan helpen wij je hier graag bij. Voor Noord-Veluwse ondernemers is het project ‘Energieke Noord-Veluwse Bedrijven’ opgezet, waar Rabobank en VNO-NCW VeluweVallei een samenwerkingspartner in zijn. Het project biedt je onafhankelijk energieadvies, kan je ondersteunen om concreet werk te maken om energiemaatregelen door te voeren en kan je subsidieaanvraag voor een energieadvies verzorgen. Bovendien is er via het project ook een subsidie beschikbaar waarmee je 50% van de kosten van een energieadvies kunt terug ontvangen (met een max. van € 1.000). Vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Naleving

Wat als je niets doet met energiebesparing? De Omgevingsdienst Noord-Veluwe (ODNV) bekijkt tijdens milieucontroles of de informatie- en besparingsplicht op jouw bedrijf van toepassing is en wordt nageleefd. Wanneer dit niet het geval is, dan wordt op de gebruikelijke wijze gehandhaafd. Laat het niet zo ver komen en maak werk van energiebesparing binnen jouw bedrijfsvoering!

Eerste stap

Zet een eerste stap. Energiebesparing is niet alleen een wettelijke verplichting, het biedt mooie kansen voor verduurzaming en kan ook financiële voordelen hebben voor jouw bedrijf! Op de website www.igev.nl lees je hoe je op weg geholpen wordt naar een energiezuinige bedrijfsvoering.

Contact
Rob Dal, regiomanager VNO-NCW VeluweVallei, telnr. 06 – 512 791 92