Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Bedrijfsbezoek bij Teijin Aramid BV

1 november 2018 | 17.30 uur | Arnhem

Teijin Aramid is producent van de kunststofvezel Aramide onder de merknamen Twaron, TeijinConex en Technora. Een product dat uitmunt in sterkte, duurzaamheid, veiligheid, hittebestendigheid en een laag gewicht. De producten zijn wereldwijd te vinden in verschillende toepassingen en markten, zoals Automotive, ballistische bescherming, marine, civiele techniek, beschermende kleding, touwen, optische vezelkabels. Het Nederlandse hoofdkantoor en het R&D centrum zitten in Arnhem aan de Velperweg. De productielocaties zitten in Nederland (Delfzijl, Emmen, en in Arnhem), Thailand en Japan. Verkoopkantoren zijn wereldwijd verspreid, dicht bij onze klanten.

Teijin licht toe
“Reduce the pain, Enlarge the gain, Align the chain

Tijdens het bezoek zullen we ingaan op de eco economische aspecten van het maken van de vezels. De materialen en de energie die daarvoor nodig zijn veroorzaken altijd een belasting voor het milieu. We doen ons uiterste best om de belasting voor het milieu zo laag mogelijk te houden, en verder te verlagen: Reduce the pain. Daarvoor hebben we het ecoprofiel in kaart gebracht, en kunnen we daarmee precies zien waar de milieubelasting vandaar komt.

Verderop in de keten, met name bij de eindgebruikers, treedt juist heel veel besparing in energie en grondstoffen op: Enlarge the gain. Dat komt door het lichtgewicht karakter, de sterkte en de lange levensduur van aramides. Hoeveel: dat berekenen we met ons Customer Benefit Model, een TUV gecertificeerde tool waarmee je meerdere oplossingen voor hetzelfde probleem met elkaar kunt vergelijken, zowel financieel als ecologisch.

Waar we zelf zien dat we nog kunnen verbeteren is het optimaliseren en circulair maken van de keten: Align the chain. Nu recyclen we al een deel van de geproduceerde garens. We maken daar pulp van. We gaan oplossingen zoeken om onze circulaire processen te verbeteren en een groter aandeel circulaire producten in de markt te zetten.
Ook zien we grote kansen voor kunststofvezels, zoals aramide en koolstofvezel, in de ontwikkeling en realisatie van de waterstof economie. Waterstof wordt waarschijnlijk een essentiële schakel om de energietransitie in voldoende mate mogelijk te maken. Om waterstof op te slaan, te transporteren en te distribueren zijn kunststofvezels zeer geschikt. Zeker als dit beschouwd wordt op basis van de gehele waterstofketen, vanaf duurzame energiebronnen zoals wind- en zonne-energie tot eindgebruikers zoals de transportsector, de industrie, de gebouwde omgeving en als grondstof voor de productie van basischemicaliën.”

We nodigen u mede namens Gert Frederiks (CEO & President Teijin Aramid BV) graag uit voor een bezoek. Naast de leden van VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen zijn ook de leden van VNO-NCW Achterhoek van harte welkom bij dit mooie bedrijf.