Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Bedrijfsbezoek Varex Imaging Nederland BV

11 mei 2022 | 19.00 uur | Doetinchem

Varex Imaging Nederland ontwikkelt, produceert en levert elektromechanische componenten voor medische en industriële röntgenapparatuur. De producten zijn onder andere:

  • Hoogspanningskabels en -connectoren voor het overbrengen van de hoogspanning van generator naar röntgenbuis;
  • Sensoren voor de automatische belichtingsregeling van een röntgenapparaat;
  • Collimatoren die de röntgenstraal reduceren tot de gewenste grootte;
  • Coolers voor diverse medische- en industriële röntgen toepassingen.

Veel van de producten vallen onder de wetgeving voor medische hulpmiddelen. Daardoor stelt Varex hoge eisen aan kwaliteit en productveiligheid.

Enkele jaren geleden is het bedrijf uit Dinxperlo vertrokken en is nu in een prachtig modern nieuwgebouwd bedrijfspand gevestigd in Doetinchem.
Varex won de Achterhoek Open Innovatieprijs in 2018, maar ook na die tijd heeft de innovatie niet stilgestaan. Zo werken zij in samenwerking met onderwijspartners aan digital twin, een digitale kopie van een product of proces dat op die manier sneller, beter en efficiënter kan worden ontwikkeld. Realtime data wordt ingezet om simulaties uit te voeren, uitkomsten te voorspellen of verbeteringen door te voeren. Dankzij digital twin kan dat ook op afstand, in een virtuele omgeving. Met een digitale kopie en realtime data kan een productielijn of machine op elke gewenste locatie worden bediend. Het fieldlab digital twin is gevestigd bij Varex.

Onze gastheren Wouter Vlaanderen en Gerben Heideman nemen je mee in de wereld van Varex. Wouter, vice president & general manager, informeert over de organisatie, producten en uitdagingen. Gerben, director global operations, vertelt je graag meer over digital twin en andere ontwikkelingen van smart industry.

Zorg ervoor dat je erbij bent en meld je aan voor dit bedrijfsbezoek.