Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Bijeenkomst HR-kring VNO-NCW Midden

13 oktober 2020 | 15.00 - 17.00 uur | online

Een half jaar corona, waar staan we nu?

Deze online bijeenkomst is ook toegankelijk voor onze leden die (nog) niet lid zijn van de HR-kring.

Toen we begin maart geconfronteerd werden met de coronacrisis konden we ons niet voorstellen welke impact deze zou hebben op onze maatschappij. Het is bewonderenswaardig hoe snel ondernemers zich hebben aangepast en met veel creativiteit oplossingen hebben gezocht en gevonden voor problemen die met alle maatregelen ontstonden. Veel flexibiliteit werd ook gevraagd van de werknemers, zo werd de keukentafel ineens een bureau en liepen er kinderen door het beeld als er online besprekingen plaats vonden. Kortom; veel veranderingen in een korte tijd!

Psychosociale gevolgen
Inmiddels zijn we een half jaar verder en willen we je graag uitnodigen voor een online bijeenkomst op 13 oktober vanaf 15.00 uur waarin we naast de juridische consequenties van alle nieuwe regelgeving in willen gaan op het psychologische aspect van deze crisis. Zo blijkt dat 1% van onze respondenten in het Overijsselse Ondernemerspanel aangeeft te kampen met psychische klachten. Dit kan variëren van angst om ziek te worden of je baan te verliezen tot eenzaamheid en zelfs depressiviteit omdat er veel minder contact is met collega’s.

Thuiswerken of juist niet
Onze minister-president Mark Rutte roept op om zoveel mogelijk thuis te werken, maar wat betekent dit in de praktijk? Barbara Goossens, advocaat bij Bosselaar Strengers Legal Partners vertelt meer over de verplichtingen die je als werkgever hebt op grond van wetgeving (Burgerlijk Wetboek, Arbowet, Arbeidsomstandighedenbesluit). Daarnaast hebben we klinisch psychologe/psychotherapeute Lieke van Dijk gevraagd dieper in te gaan op de psychosociale gevolgen van alles wat we van onze medewerkers vragen. Wil je weten hoe je hier als HR-professional het beste mee om kunt gaan of heb je vragen aan Barbara of Lieke, dan zien we je graag online!

Voorbeelden/Vragen
Heb je een casus en/of een vraag die je wilt bespreken? Geef dit door bij je aanmelding.

Digitaal
Voor deze bijeenkomst hebben we gekozen voor MS Teams. Na aanmelding ontvang je van ons, een paar dagen voorafgaand aan de bijeenkomst, een bevestiging met daarin de deelnamelink.

Kosten
Wij vragen een bijdrage van € 10,- (excl. BTW) voor deelname aan deze online bijeenkomst.