Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Bijeenkomst Ondernemend Cleantech Regio

7 november 2018 | Apeldoorn

Bijeenkomst Ondernemend Cleantech Regio

Op 7 november 2018 staat er een themabijeenkomst ‘Energie’ van Ondernemend Cleantech Regio op de planning. De leden van de ondernemersverenigingen, bedrijvenkringen en parkmanagement uit de Cleantech Regio Stedendriehoek worden geïnformeerd over de gevolgen van de Informatieplicht, de voordelen van energiebesparing én er is een marktplaats waar u de stappen kunt zetten om in uw organisatie aan de slag te gaan met energie.

Martin Kloet (MKB Nederland) gaat in gesprek over leerervaringen en successen van mede ondernemers op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking. Dit doet hij onder andere met Cees van Niel van Van Niel Installatietechniek en Gijs Linthorst; vice voorzitter van het Gelders Energieakkoord. Stef Strik, Coördinator Energiebesparing Bedrijven bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, vertelt wat ons te wachten staat door de komst van de nieuwe Informatieplicht Energiebesparing waaraan ondernemers vanaf juli 2019 moeten voldoen. Heeft u zich al aangemeld?

Energieke marktplaats
U wilt toch ook doen in plaats van praten? Op de energieke marktplaats vindt u alles wat u nodig heeft om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Deze partijen treft u sowieso op de marktplaats:
• Energieke Cleantech Regio
• MKB Energieabonnement
• Best Energy Check Up
• MKB Energy CheckUp
• Duurzame Daken door HVE
• De EED energieaudit: verplicht nummer maar levert het ook wat op? Door Witteveen+Bos
• All-in zonnepark voor grootverbruikers
Daarnaast zijn er volop netwerkmogelijkheden om kennis en handel uit te wisselen met mede ondernemers uit de hele Cleantech Regio Stedendriehoek. Bent u erbij? Aanmelden kan hier.

Programma
16:45 uur – Inloop
17:00 uur – Succesverhalen van energiebesparing: in gesprek over het gemeentehuis in Brummen, Gigant en de ervaringen van installateurs onder begeleiding van Martin Kloet (MKB Nederland)
Daarnaast deelt Stef Strik, Coördinator energiebesparing bedrijven Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, alle ins & outs over de informatieplicht
18:00 uur – Marktplaats ‘Energie voor uw bedrijf’ waar u onder genot van een hapje en drankje alle informatie kunt halen die u nodig heeft om de nodige stappen in uw bedrijf te zetten

De informatieplicht
Ondernemers in de Cleantech Regio Stedendriehoek opgelet: vanaf juli gaat de informatieplicht in én zult u uw energiebesparende maatregelen (wanneer verplicht ze toe te passen) moeten doorgeven aan uw bevoegd gezag. U kunt uw energiebesparende maatregelen al vanaf januari doorgeven. Bent u er al op voorbereid?