Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Bilderbergconferentie VNO-NCW

5 februari 2021 | 13.30 - 17.00 uur | online

Bezinning en persoonlijk contact waren 59 jaar geleden de redenen voor het organiseren van een tweedaagse conferentie in het bekende hotel De Bilderberg in Oosterbeek, gelegen in de bossen in de buurt van Arnhem. Sindsdien organiseren we dit ieder jaar. Helaas dwingt de realiteit van de coronapandemie ons dit jaar tot een andere aanpak. Een korter, online programma, maar desalniettemin zoals u van ons gewend bent zeer de moeite waard. En een unieke kans om – dit jaar met een groter gezelschap dan anders – na te denken over de grote maatschappelijke opgaven waar we voor staan.

Brede welvaart
Dit jaar gaat het gesprek over brede welvaart. Brede welvaart betekent dat er meer is dan economische groei. Het gaat ook over gezondheid, over onderwijsniveau, over het gevoel van veiligheid, over de kwaliteit van de natuurlijke leefomgeving. Ondernemers zien in toenemende mate een verantwoordelijkheid voor zichzelf op deze terreinen. Wat zien we als we onszelf de spiegel van de brede welvaart voorhouden? Leidt dit tot andere publieke en private prioriteiten? Welke beleidsveranderingen zijn er nodig om de koers van de brede welvaart in te zetten? Het onderwerp is bijzonder urgent, omdat corona de kwetsbaarheden in onze samenleving extra aan het licht heeft gebracht.

Op deze vraagstukken zal gereflecteerd worden tijdens de 59ste Bilderbergconferentie. Vanwege de coronamaatregelen zal de conferentie dit jaar virtueel plaatsvinden op vrijdagmiddag 5 februari van 13.30 – 17.00 uur.

Sprekers
Wij zijn verheugd voor deze Bilderberg onder meer als sprekers te mogen ontvangen: Mariana Mazzucato (Professor University College London in Economics en auteur), Raoul Heertje (cabaretier, auteur), Paul van Geest (professor, lid van de Pauselijke Theologische Academie), Marieke van Schaik (directeur Rode Kruis), Ben Tax (CEO Rijk Zwaan), en Bert Rijk (CEO Aurea Imaging).
Aansluitend aan het plenaire programma bent u uitgenodigd deel te nemen aan virtuele break-outsessies.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op deze bijzondere editie van de Bilderbergconferentie.

Graag ontvangen wij uw aanmelding via deze link.
Begin februari zult u de link om deel te nemen aan de conferentie ontvangen.