Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Foto: Pixabay

Broodje B-bijeenkomst ‘Spanningen in de samenleving en de rol van bedrijven’

4 september 2019 | 11.30 - 13.30 uur | de Malietoren | Den Haag

Er is veel onzekerheid bij mensen over hun toekomst. Heb ik straks nog wel (vast) werk? Waarom hou ik (netto) eigenlijk zo weinig over? Waarom betalen sommige bedrijven nauwelijks belasting? Stuk voor stuk belangrijke vragen die voor onzekerheid en spanningen zorgen in de samenleving. Naar schatting zo’n 40% van de Nederlanders is onzeker over de toekomst. Met name veel mensen uit de middenklasse maken zich zorgen. Dit alles vertaalt zich politiek, en via andere kanalen, ook naar onvrede over het bedrijfsleven.

Recent verscheen over al dit soort vragen het rapport ‘onrust in voorspoed’ van Denkwerk. Deze onafhankelijke denktank wil met krachtige ideeën bijdragen aan een welvarend, inclusief en vooruitstrevend Nederland. Oprichter van Denkwerk Frans Blom deelt met ons zijn analyse over het rapport. Hij is Chairman van BCG Nederland en voormalig lid van de Executive Committee van Boston Consulting Group wereldwijd. Tevens is hij commissaris bij Van Lanschot Kempen, en jurylid voor zowel de Young Captain Award als ook de Nationale Iconen (ministerie van Economische Zaken en Klimaat).

De analyse van Denkwerk sluit goed aan bij die van VNO-NCW en MKB-Nederland. De komende tijd gaan we er het gesprek over aan met groepen ondernemers (van klein tot heel groot) en tal van andere groepen uit de samenleving over welke rol bedrijven hebben in deze discussie. Centrale vraag tijdens dit Brugproject is hoe het bedrijfsleven een uitgestoken hand kan (blijven) bieden aan de samenleving? Wat doen we al? En wat kunnen we in aanvulling hierop doen? Anneke van de Kamp, Group Manager Communication & Public Affairs bij Rijk Zwaan, gaat in op het ondernemersperspectief vanuit het bedrijf en hun verbondenheid met de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen.

De Broodje B-bijeenkomst is de eerste van meer sessies over deze thematiek en de spanningen die er zijn in de samenleving.

Van harte welkom!

Programma

11.00 inloop met koffie;

11.30 opening door gastvoorzitter;
– Inleiding en analyse door Frans Blom, voorzitter BCG Nederland en oprichter  Denkwerk die rapport ‘onrust in voorspoed’ lanceerde;
– Reflectie vanuit bedrijfsperspectief door Anneke van de Kamp, Rijk Zwaan;
– Ruimte voor discussie, vragen en inventarisatie praktische suggesties over wat ondernemers zouden kunnen doen;

13.00 Afsluiting, napraten en een broodje.

Locatie:
VNO-NCW-gebouw, ‘de Malietoren’
Bezuidenhoutseweg 12
Den Haag

Aanmelden
Deelname is kosteloos. U kunt zich aanmelden via deze link.