Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Experttafel ‘Waterstof & Industriële Energietransitie’

25 april 2019 | 15.00 - 18.00 | Toyota Material Handling Nederland | Ede

De kortste route naar een eerste Hydrogen Milk Run in de provincie Gelderland

In een pilot geïnitieerd door een groep ondernemers uit de regio FoodValley is onderzocht of het haalbaar is om een ‘Milkrun’ bezorgservice van waterstof voor intern en extern transport in de regio FoodValley op te zetten. De samenwerkende partijen zijn tot de conclusie gekomen dat een eenvoudige variant van de ‘Milkrun’ bezorgservice haalbaar is onder lage investeringskosten.

Binnen de pilot werkten Toyota Material Handling, Bruil, ACV, Bosch Beton, Bidfood, Veth Automotive, de lokale gemeente en provincie samen om op praktische wijze te onderzoeken of op termijn een waterstofvulpunt in deze regio te realiseren is. De “Milkrun” bezorgservice lost het probleem op voor gebruikers van waterstofvoertuigen die op de eigen bedrijfslocatie waterstof willen tanken maar niet direct willen investeren in een eigen infrastructuur.

De resultaten van de pilot geven aanknopingspunten om het onderzoek op korte termijn een vervolg te geven. Hierbij is door de partijen een voorkeur uitgesproken voor een variant die zowel eenvoudig is te realiseren als een lagere investering vraagt. Overwegingen die daarbij meespelen zijn o.a. de mogelijkheid om de tankauto te besturen met een rijbewijs B en of het waterstofvulpunt technische aanpassingen nodig heeft.

De initiatiefnemers nodigen alle geïnteresseerde ondernemers uit om mee te denken over vervolgstappen voor realisatie van een H2-Milkrun in deze regio.

Programma
15:00 uur    Inloop
15:15 uur     Pank Hertsenberg: Waterstof en Industriële Energietransitie
15:30 uur    Willem Stehouwer: H2 Milk Run Gelderland
16:00 uur    Rondleiding: Vorkheftrucks op Waterstof
16:30 uur    Interactieve sessie
17:30 uur    Drankje en een lopend buffet
18.00 uur    Afsluiting

Locatie
Toyota Material Handling Nederland
Stevinlaan 4
6716 WB Ede

Aanmelden
Deelname aan de experttafel is gratis. Maximaal 25 ondernemers kunnen deelnemen aan deze experttafel. Aanmelden voor 23 april. Vol = vol!

Je kunt hier klikken om je aan te melden.

Deze Experttafel is een project binnen de Strategische Agenda van Regio Foodvalley en wordt mede mogelijk gemaakt door RCT Gelderland, Provincie Gelderland, Regio Foodvalley, VNO-NCW VeluweVallei en Federatie Ondernemerskringen Valleiregio.