Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Het Miljoenennota-ontbijt Stedendriehoek

16 september 2020 | 08.45 - 10.00 uur | virtueel (live vanuit Paleis Het Loo)

Op de derde dinsdag van september is het Prinsjesdag, de start van het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal. Hét moment waarop de begroting en plannen van de regering voor het komende jaar bekend gemaakt worden. Van oudsher en cijferwaterval met grote impact op ondernemers.

Het mag dan een apart jaar zijn, met een andere Miljoenennota en andere uitdagingen, maar onze bijeenkomst blijft! Niet zoals je gewend bent bij Paleis het Loo zelf, maar in je eigen keuken, kamer of kantoor.

We nodigen je graag uit voor het virtuele Miljoenennota-ontbijt 2020 op woensdag 16 september van 8:45 tot 10:00 uur. Ook deze online bijeenkomst organiseren we samen met onze vaste partners KPMG, ABN-AMRO, VNO-NCW Stedendriehoek en Paleis Het Loo.

Wouter Raab
Onze vaste spreker drs. W. (Wouter) Raab, directeur Inspectie der Rijksfinanciën van het Ministerie van Financiën vertelt ons wat de Miljoenennota inhoud en wat de impact zal zijn op ondernemers. Door het coronavirus zijn we in een ongekende situatie terecht gekomen.

Het kabinet heeft daarom forse noodmaatregelen getroffen om ondernemers – van klein naar groot – te ondersteunen die op hun beurt een flinke invloed hebben op de overheidsfinanciën. Wat voor een gevolgen heeft het voor de houdbaarheid van onze financiën en wat betekent het voor de toekomst?

Sandra Phlippen

Speciale gastspreker dit jaar is Sandra Phlippen, hoofdeconoom ABN-AMRO. Sandra Phlippen is, sinds 1 december 2019, Chief Economist bij het Economisch Bureau van ABN AMRO . Daarvoor was zij hoofd Nederland bij het Economisch Bureau. Daarnaast is ze universitair docent toegepaste economie aan de Erasmus School of Economics in Rotterdam. Eerder was Sandra onder andere werkzaam als chef economie bij het Algemeen Dagblad en hoofdredacteur bij het economenvakblad ESB.
 

 


Veerkracht van de Stedendriehoek

Het vertrekpunt van het Miljoenennota-ontbijt 2020 is het Haagse huishoudboekje. Maar we staan ook stil bij de impact van het coronavirus op onze regio. Onze dagvoorzitter Frank van Klink gaat in gesprek met ondernemers over het ombuigen van beperkingen tot kansen. Juist nu, want samen tonen we die typische veerkracht van de Stedendriehoek!