Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Prinsjesdagbijeenkomsten Foodvalley

16 september 2020 | ontbijt: 07.00 - 09.00 uur | Schaffelaartheater | Barneveld / lunch: 11.30 - 14.00 uur | De Basiliek | Veenendaal
Op de derde dinsdag van september is het Prinsjesdag, de start van het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal. Dit is ook het moment waarop de begroting en plannen van de regering voor het komende jaar bekend gemaakt worden. Van oudsher een cijferwaterval met grote impact op ondernemers.

Als ondernemer in de regio Foodvalley kun je kiezen welke Prinsjesdagbijeenkomst je wilt bijwonen op woensdag 16 september: het ontbijt in Barneveld of de lunch in Veenendaal!

Uiteraard houden wij ons bij beide bijeenkomsten aan de richtlijnen van het RIVM, we gaan er vanuit dat alle deelnemers dit ook doen. Alle richtlijnen en maatregelen zijn te lezen op de website van de Rijksoverheid

Wat is de impact van de Miljoenennota op ondernemers? Direct na het voorlezen van de Troonrede gaan de financiële en fiscale specialisten van Schuiteman Accountants & Adviseurs aan de slag met het doorgronden en vertalen van de aangekondigde voorstellen in het Belastingplan 2021. Bram Faber presenteert deze analyse op heldere wijze, zodat jij als ondernemer weet wat je te wachten staat. Hij zal dit doen zowel bij het ontbijt als bij de lunch.

Als ondernemer uit de Regio Foodvalley kun je kiezen welke Prinsjesdagbijeenkomst je wilt bijwonen: het ontbijt in Barneveld of de lunch in Veenendaal!

Aanmelden voor het ontbijt (mogelijk t/m 13 september, maximum aantal deelnemers: 75) en programma bekijken: klik hier

Aanmelden voor de lunch en programma bekijken: klik hier

Prinsjesdagontbijt (lustrum-editie) 7.00-9.00 uur
Schaffelaartheater, Churchillstraat 74a Barneveld

Tijdens het ontbijt informeert Bram Faber je over het Belastingplan 2021 en de impact op het bedrijfsleven.

Speciale gastspreker is dit jaar Mathijs Bouman (foto ©Speakers Academy-Walter Kallenbach), econoom en journalist. Hij is vaste columnist van Het Financieele Dagblad en redacteur/econoom bij Nieuwsuur. De afgelopen jaren was hij regelmatig te zien bij RTL-Z, De Wereld Draait Door, Jinek, Pauw, EenVandaag, RTL Late Night en andere nieuws- en actualiteitenprogramma’s.

Al meer dan dertig jaar is Mathijs met de Nederlandse en internationale economie bezig, als docent, wetenschapper,  beurscommentator, journalist, schrijver en columnist.

Een blik op de Miljoenennota 2020
Begin dit jaar gaf DNB-president Klaas Knot onze economie nog een 9. Inmiddels dreigt de diepste recessie in de naoorlogse periode. Waarom hakt de virusuitbraak er zo enorm hard in? Wat kan en moet de overheid nu doen? En hoe moeten ondernemers reageren op deze plotselinge problemen? Onderwerpen waar Mathijs Bouman zeker een mening over heeft!

Maximum aantal deelnemers
Aan het Prinsjesdagontbijt kunnen maximaal 75 personen deelnemen, aanmelding gaat op volgorde van binnenkomst. Meld je dus snel aan!

Prinsjesdaglunch 11.30-14.00 uur
De Basiliek, Wiltonstraat 56 Veenendaal

Je bent welkom vanaf 11.30 uur en ook na de lunch informeert Bram Faber je over het Belastingplan 2021 en de impact op het bedrijfsleven.

Aansluitend hebben wij Syp Wynia, onafhankelijk journalist, columnist en commentator, bereid gevonden het woord te nemen. Hij publiceerde gedurende meer dan twee decennia (1997-2018) over politiek en economie in weekblad Elsevier. Hij neemt geen blad voor de mond tijdens zijn presentatie ‘Nu nog even niet’.

 

Deze Prinsjesdagbijeenkomsten worden mogelijk gemaakt door VNO-NCW VeluweVallei, gemeente Barneveld, Rabobank Gelderse Vallei, Schuiteman Accountants & Adviseurs, Rabobank Vallei en Rijn, Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV) en gemeente Veenendaal.