Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Fotograaf: Michiel Ton

Tech Day Provincie Utrecht

26 oktober 2023 | 15.45 - 18.15 uur | Utrecht

Het personeelstekort in techniek en IT terugdringen? Kom op 26 oktober naar de Tech Day Provincie Utrecht. Praat mee, denk mee en doe mee.

Techniek en IT spelen een sleutelrol bij de actuele transities. Daarbij draait het niet alleen om innovaties maar ook om de beschikbaarheid van voldoende vakbekwame medewerkers. Daar wringt het al jaren; de vraag naar personeel bij technische en IT-bedrijven is onverminderd hoog. Deze middag gaat over samenwerking en verbindingen. Welke oplossingen zijn er om de problemen op de arbeidsmarkt samen aan te pakken? En hoe behouden we de mooie Tech bedrijven in de provincie Utrecht?

De Tech Day Provincie Utrecht is een initiatief van VNO-NCW Midden, ZO! en Utrecht Business, Bas van der Heijden.

Het programma start om 16.00 uur (inloop vanaf 15.45 uur). Aansluitend kun je deelnemen aan een gezellige borrel en is er gelegenheid tot netwerken.

Programma:

  • Opening door Edwin Koster (directeur Economie gemeente Utrecht).
  • Welkomstwoord door Jeroen Roverts (sales director IWG Nederland).
  • Bijdrage van de TechnoHUB waar leren, werken en innoveren samenkomen. Hierbij is met name aandacht voor het Gezonde en duurzame Leefomgeving Utrecht Konsortium, kortweg GELUK. Deze samenwerking van ROC Midden Nederland, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht en TechnoHUB werkt aan versterking van het ecosysteem en koppelt studenten en bedrijven vanuit innovatieve thema‚Äôs. De gebundelde kennis leidt tot aanbod voor een Leven Lang Ontwikkelen.
  • Robin Berg, gamechanger met Utrechtse roots, krijgt wereldwijd waardering voor zijn innovatieve rol bij de energietransitie. Hij vertelt over drijfveren, innovaties en zijn fascinatie voor techniek.
  • Bijdrage van de U-TECH community die zich inspant om meer IT-talent in de regio Utrecht aan te trekken, op te leiden en te behouden. Met partners uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid werkt de U-TECH community aan initiatieven en projecten voor scholing, betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt en promotie van werken in de IT-sector.
  • Om de huidige tekorten het hoofd te bieden en ook in de toekomst verzekerd te zijn van voldoende technisch talent is samenwerking een vereiste. In een rondetafeldiscussie onder leiding van dagvoorzitter Jan Martijn Broekhof (voorzitter VNO-NCW Utrecht) gaan vertegenwoordigers van belangrijke stakeholders met elkaar in gesprek.

Locatie: Spaces House Modernes, Lange Viestraat 2b in Utrecht.

Aanmelden
Deze bijeenkomst is exclusief voor leden van VNO-NCW provincie Utrecht. Zij ontvangen een persoonlijke uitnodiging.

Voor vragen of opmerkingen mail je naar event@vno-ncwmidden.nl.