Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Themabijeenkomst met KonnecteD

18 februari 2020 | 15.45 uur | Deventer

Thema: De betekenisvolle economie en inclusief werkgeverschap
Tijd: 15.45 – 18.00 uur
Locatie: KonnecteD, Deventer

Betekenisvol ondernemen – wat is het en hoe werkt dat in de praktijk?
Kaj Morel, pionier van de betekeniseconomie en lector Identiteitsmarketingexpert bij Saxion Hogescholen, vertelt over de betekeniseconomie. Een nieuw economisch model over eerlijk ondernemen. Twee werkgevers, een uit Apeldoorn en een uit Deventer, vertellen hoe ze eerlijk ondernemen in de praktijk uitvoeren.

De Betekeniseconomie
Betekenisvol ondernemen gaat niet alleen om het bedrijf en geld verdienen, maar ook om de waarde die je toevoegt aan de maatschappij. Daar waar de oude economie vooral draait op korte termijnbeleid, moet een bedrijf zich nu vooral laten leiden door het rendement op de lange termijn. Niet langer investeren in een wegwerpmaatschappij, maar inzetten op duurzame productie, duurzame inzetbaarheid van mensen en langlopende klant- en leveranciersrelaties. Groei is dan geen doel op zich meer maar een middel om meer bij te kunnen dragen aan het verbeteren van de samenleving. Maar hoe doe je dat? Dat vertelt Kaj Morel tijdens de bijeenkomst!

KonnecteD – ondernemen met karakter
Wij zijn te gast bij KonnecteD, een Deventers bedrijf dat de betekeniseconomie omarmt. Bij KonnecteD geloven ze dat iedereen betekenisvol werk kan doen. De medewerkers willen een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Door werk voegen ze betekenis toe aan het leven van mensen, hun omgeving en de regionale arbeidsmarkt. Bij dit werkleerbedrijf draait het dan ook om mensen met een afstand tot werk en werkgevers die sociaal ondernemen. KonnecteD verbindt werkenden, werkzoekenden en werkgevers vanuit hun motto: maak werk van betekenis.

100.000 Banenafspraak
Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de ‘Banenafspraak’. Als ondernemers weten we als geen ander dat goede medewerkers de basis zijn van een succesvol bedrijf. Het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt biedt de mogelijkheid om teams te versterken met zeer gemotiveerde medewerkers en is een vorm van betekenisvol ondernemen! Hoe werkt dat nou in de praktijk? Dat vertellen De Van Drie Groep en Humanitas tijdens de themabijeenkomst. Benieuwd naar andere praktijkvoorbeelden van de ‘Banenafspraak’? Bekijk hier de website.

Ofwel: laat je inspireren en meld je nu aan!