Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Een delicate relatie tussen familie en bedrijf!

14 februari 2019 | 19.00 - 22.00 uur | Innovatiecentrum de Steck | Doetinchem

Op donderdag 14 februari 2019 organiseert VNO-NCW Achterhoek samen met BDO Accountants & Adviseurs een bijeenkomst rondom het thema familiebedrijven in De Steck in Doetinchem. Familiebedrijven laten keer op keer zien dat ze door betrokkenheid van de familie/aandeelhouders, lange termijn visie én ondernemerschap de motor zijn van de Nederlandse economie.

Voor een familiebedrijf is niets zo belangrijk als continuïteit én harmonie op de lange termijn. Een goede balans tussen familie- en bedrijfsbelangen is essentieel. Maar hoe doe je dat, als emoties een belangrijke rol spelen? Bij BDO zijn we al meer dan 75 jaar kind aan huis bij familiebedrijven. Ook stimuleren wij, samen met de Erasmus Universiteit jaarlijks, wetenschappelijk onderzoek naar relevante thema’s binnen het familiebedrijf (zoals strategieverandering na generatiewisseling; waardenoverdracht; internationalisering en groei).

BDO heeft een familiebedrijvenmodel ontwikkeld waarmee we familiebedrijven én haar behoeften in kaart brengen. Centraal in het model staan de belangrijkste stakeholders: de familie, de familie-eigenaren, de directie en de onderneming. Dit model kan helpen de juiste ‘agenda’ te hanteren voor het familiebedrijf, die bijdraagt aan continuïteit en harmonie.
–    Waarden & cultuur & veiligheid
–    Bedrijfsstrategie & verandermanagement
–    Ontwikkeling leiderschap & ambities familieleden
–    Rolverdeling generaties
–    Compliance & risk & noodopvolging
–    Duurzaamheid & innovatie
–    Waardecreatie & rendement
–    Opvolgingsplanning & aandelenoverdracht
–    Fiscale strategie en structuur & vastgoed
–    Eigendomsstructuur & governance
–    Financiering & financiële planning & pensioen
–    Eigenaar strategie en continuïteit

Meld je aan voor deze inspirerende avond en krijg inzicht in de specifieke kenmerken, rollen, valkuilen, kansen, behoeften en dynamiek van familiebedrijven. Je wordt meegenomen in de delicate relatie tussen familie en bedrijf, waarin familieleden en externen elkaar versterken en aanvullen, in plaats van elkaar voor de voeten te lopen. We gaan daarbij in gesprek met Hans Gilbers, DGA van het Achterhoekse familiebedrijf Waterkracht.
Ook als je geen familiebedrijf hebt maar wel belangstelling voor het onderwerp, ben je van harte welkom.

Ed van de Vijver is senior adviseur familiebedrijven. Naast advisering aan familiebedrijven over opvolging, communicatie en afstemming tussen familie- en bedrijfsverhoudingen, is hij mediator, gespecialiseerd in conflictbemiddeling binnen familiebedrijven.

Naast een ruim 40-jarige advieservaring in het MKB komt Ed zelf ook uit een familiebedrijf. Door zijn ervaring met de overname van het bedrijf van zijn vader in de 80-er jaren, heeft Ed aan den lijve ervaren wat er speelt in familiebedrijven.

Hans Gilbers, directeur Waterkracht
Waterkracht is een Europese specialist op het gebied van hogedrukreinigingsapparatuur en effectieve reinigingsoplossingen. Waterkracht is inmiddels uitgegroeid tot één van de leidende fabrikanten van machines en installaties op het gebied van hogedrukreinigingstechniek en hogedruk-reinigingsoplossingen op maat. Het bedrijf ontwerpt, produceert, levert en geeft service aan de apparaten. De jarenlange ervaring (ruim 45 jaar), het uitgebreide assortiment en het uit voorraad leveren maakt Waterkracht niet alleen de specialist voor het oplossen van hogedrukreinigingsvraagstukken maar ook een totaal leverancier.

Programma
19.00-19.30 uur Ontvangst door Wilma Elbertsen (regiomanager VNO-NCW Achterhoek) en Monic Rootinck (gastvrouw Rootinck hospitality concepten)
19.30-19.30 uur Welkom door Peter Rikken, voorzitter VNO-NCW Achterhoek
20.00-21.00 uur Presentatie familiebedrijvenspecialist van BDO Ed van de Vijver en een interview met Hans Gilbers, directeur familiebedrijf Waterkracht B.V. uit Varsseveld
21.15 uur Netwerkborrel