Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Webinar Hoe transformeer je naar een digitaal business model?

6 oktober 2022 | | 16.00 - 17.00 uur | Online

Wat is het belang van digitaliseren voor bedrijven, en hoe start je daarmee? 

Platforms als Uber, Booking.com, Airbnb en Amazon zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. De gevolgen van digitalisering en ‘platformisering’ zijn niet altijd in bedrijven te zien maar des te meer bij klanten en hun hoge verwachtingen. In alle sectoren volgen de technologische ontwikkelingen elkaar in razend tempo op. Nieuwe digitale platformen worden gezien als één van de belangrijkste (zo niet de belangrijkste en meest revolutionaire) businessmodellen van de afgelopen twintig jaar. Met 1 druk op de knop via je smartphone bestel je een container uit Shanghai of gaat een orderpicker voor jou aan de slag, zodat je diezelfde dag je bestelde product in huis hebt.

Platforms hebben gemeen dat zij een oplossing bieden voor inefficiëntie in de keten. Het oude principe, waarbij producten van de ene naar de volgende schakel worden getransporteerd in supply chains, heeft eeuwenlang prima gewerkt maar kost relatief veel moeite en is niet altijd even efficiënt. Disruptors breken hier doorheen door hun onderneming een draai van 180 graden te laten maken: van traditionele onderneming naar een digitaal business model. De introductie van een platform maakt internationale handel sneller, efficiënter, eenvoudiger en veiliger.

Tijdens dit webinar gaat Machiel Roelofsen, directeur/eigenaar van digitaal expediteur en scale-up Rotra, nader in op het belang voor (traditionele) bedrijven om te digitaliseren. Waar begin je als ondernemer? Hoe krijg je je medewerkers mee in dit veranderingsproces? Wat levert het je op? Waarom zijn de zgn. disruptors zo succesvol geworden? Je hoort hoe digitalisering kan leiden tot het binden van meer klanten, meer efficiency, kosten- en tijdsbesparing en procescontrole. Stel al je vragen aan Machiel aan het einde van het webinar.

Online
Het webinar vindt plaats via MS Teams. Van tevoren ontvang je per e-mail een link om deel te nemen aan het webinar. Ben je onverwachts verhinderd om te kijken? Geen probleem! Het webinar wordt opgenomen. Enkele dagen na het webinar kun je de uitzending terugkijken via ons Youtube-kanaal.

Meld je uiterlijk 29 september aan via onderstaande button: