Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

WOB-bijeenkomst

8 maart 2019 | 12.15 - 14.00 uur | De 'Malietoren' | Den Haag

Een ondernemer die een vergunning of subsidie aan de overheid vraagt geeft daarbij informatie aan de overheid. Dat geldt ook als een ondernemersorganisatie een lobby begint. Omgekeerd willen ondernemers soms ook juist informatie van de overheid hebben.

Op al die informatie is de Wet openbaarheid van bestuur van toepassing, afgekort ‘Wob’. Een ‘Wob’- verzoek is een verzoek om informatie aan de overheid. Een ‘Wob’-verzoek kan niet worden gedaan aan een ondernemer(sorganisatie), maar kan wel gaan over vertrouwelijke informatie die bedrijven zelf aan de overheid hebben gegeven. Mag dat zomaar? Kan een bedrijf informatie geheim houden om concurrenten niet in de keuken te laten kijken? Of om ervoor te zorgen dat de veiligheid van het bedrijf niet in gevaar komt?

Op deze en andere vragen geven Jan van den Broek (senior juridisch adviseur) en Edwin van Scherrenburg (senior woordvoerder) van VNO-NCW en MKB-Nederland antwoord tijdens een korte presentatie op:

vrijdag 8 maart a.s. van 13:00 tot 14:00 uur
(inloop lunch vanaf 12.15 uur)
VNO-NCW MKB-Nederland
Bezuidenhoutseweg 12 – Den Haag, zaal 702

Doelgroep en kosten
De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden van VNO-NCW en MKB-Nederland.
Deelname is kosteloos.

Aan de hand van actuele cases nemen ze u mee in de wereld van de Wob en wat de wet voor uw organisatie kan betekenen. Ook wordt stil gestaan bij de Wet open overheid, die de Wob moet vervangen en veel minder mogelijkheden geeft om bedrijfsgeheimen geheim te houden.
Natuurlijk is er volop gelegenheid voor uw vragen.

Een goede gelegenheid om uw kennis tijdens deze bijeenkomst bij te spijkeren. Mocht u verhinderd zijn dan is uw collega is van harte welkom.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerk-tea.