Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Workshop do’s & don’ts bij fraude op de werkvloer

5 oktober 2023 | 15.45 - 18.15 uur | Apeldoorn

Help er is sprake van Fraude! – De do’s and don’ts bij fraude op de werkvloer

Op 5 oktober 2023 organiseert VNO-NCW Midden in samenwerking met Hoffmann uit Almere een interactie workshop over hoe te handelen als interne fraude wordt ontdekt. Dit kan elke ondernemer overkomen en het gebeurt bijna altijd onverwachts en ongelegen.

Zeker als het ernstige vermoeden bestaat dat een of meer medewerkers betrokken zijn bij de vermeende fraude, is grondig onderzoek naar de vermeende fraude geboden. Je wilt natuurlijk niet de verkeerde persoon beschuldigen. Daarnaast wil je bij geconstateerde fraude de juiste maatregelen nemen, bijvoorbeeld ontslag of het verhalen van de schade op de dader. Tijdens deze workshop gaat Ron Nieuwendijk, senior consultant Fraude & Integriteit bij Hoffmann, nader in op vragen als:

  • Kunnen we het onderzoek zelf uitvoeren of is het beter een onafhankelijke partij in te schakelen?
  • Mogen we de computer en mailbox van medewerkers onderzoeken?
  • Mogen we voor het onderzoek gebruik maken van een verborgen camera?
  • En… hoe voorkomen we dat we in dit complexe proces (juridische) fouten maken?

Daarnaast zullen veel voorkomende fraudevormen besproken worden alsmede de do’s en don’ts bij vermeende fraude.

Het is een interactieve bijeenkomst waar voldoende gelegenheid is voor het stellen van vragen. Met de opgedane kennis kun je rust en regie houden bij ontdekking van vermeende fraude en ontstane onrust en emoties in goede banen leiden. Aansluitend vindt een informele netwerkborrel plaats.

Programma
15.45 – 16.00 uur Inloop
16.00 – 17.30 uur Workshop ‘Help er is sprake van Fraude!’
17.30 – 18.15 uur Netwerkborrel


Locatie
Toren Noord (voorheen HNK)
Boogschutterstraat 1
7324 AE Apeldoorn

Over Ron Nieuwendijk
Ron Nieuwendijk is ruim 25 jaar werkzaam bij Hoffmann. Na 8 jaar werkzaam te zijn geweest bij de politie in Hilversum maakte hij in 1995 de overstap naar Hoffmann. Ron is jarenlang onderzoeker geweest en teamleider van de afdeling Bedrijfsrecherche. Nu is Ron het eerste aanspreekpunt voor organisaties waar fraude is geconstateerd ( of een vermoeden van fraude). Tevens vervuld Ron binnen Hoffmann de functie van Functionaris Gegevensbescherming in het kader van de AVG.

Over Hoffmann
Al ruim 60 jaar bekleedt Hoffmann met succes de positie van marktleider en opinion leader op het gebied van fraude- en integriteitsonderzoek en riskmanagement. Het bedrijf heeft inmiddels bijna 75 medewerkers in dienst en het voert jaarlijks gemiddeld 1.200 onderzoeks- en adviesopdrachten uit. Hoffmann’s specialisten zetten hun kennis, ervaring, integriteit en onafhankelijkheid in om fraude te bestrijden en te voorkomen. Zo houden zij nieuwe fraudemethoden nauwlettend in het oog.