14 t/m 20 november Ledenreis Vietnam

Onze succesvolle VNO-NCW Midden ledenreis is dit jaar van 14 t/m 20 november en de bestemming is Vietnam! Een unieke kans exclusief voor onze leden en de leden van Jong Management om kennis te maken met zowel zakelijke als culturele aspecten van dit land.
Lees verder

Informatiebeveiliging, te belangrijk om aan IT-ers over te laten!

Veel organisaties zijn ongemerkt een automatiseringsbedrijf geworden: zonder goed werkende informatiesystemen staat het bedrijf simpelweg stil. Tegelijkertijd zijn hackers, ransomware en datalekken niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Je zou bijna denken dat elke online crimineel bij jou in wil breken, maar is dat ook zo?

VNO-NCW Midden organiseert met een aantal kennispartners een serie webinars om de pragmatische kant van informatiebeveiliging te belichten. Het is misschien niet een van je favoriete onderwerpen, als directeur of bestuurder moet je er wel iets mee.

Dat hoeft ook niet ingewikkeld te zijn, in veel gevallen heb je al geïnvesteerd in informatiebeveiliging en zijn er eenvoudig uit te voeren acties om je beveiligingsniveau te verhogen.

Samen met Jan Martijn Broekhof, algemeen directeur van Guardian360o , hebben we een programma gemaakt, waarbij we elke week een aspect van het beveiligen van data willen bespreken. In een ‘mini masterclass’ van 30 minuten leer je niet alleen theorie achter het onderwerp, ook worden er praktische handvatten gegeven om diezelfde middag al veiliger te zijn.

Elke woensdag van 13.00 tot 13.30 uur, terwijl je even een pauze inlast met een kop koffie, praten Jan Martijn en andere experts je bij over cybersecurity.

We starten op 4 november met de koppeling tussen informatiebeveiliging en risicobeheersing. IT is slechts een onderdeel van informatiebeveiliging, daarom is het juist zo belangrijk dat directeuren en bestuurders er aandacht voor hebben.

De volledige serie is als volgt opgebouwd:

Datum Thema
04-11-20 Introductie, jouw data en risicobeheersing
11-11-20 Mens
18-11-20 Proces
25-11-20 Techniek
02-12-20 Preventie
09-12-20 Detectie
16-12-20 Herstel

Wil je meer informatie maar ook praktische handvatten? Blok dit half uurtje vrij in je agenda en meld je aan! Kun je een keer niet? Geen probleem, je kan de sessies altijd terugkijken!

NB Er zijn geen kosten aan deelname verbonden voor onze leden. Ben je (nog) geen lid van VNO-NCW Midden dan betaal je eenmalig  € 30,- en kun je alle 7 sessies bijwonen (je ontvangt achteraf een factuur)

Informatiebeveiliging, te belangrijk om aan IT-ers over te laten!