Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Online experttafel ‘Precious Plastic’-Lokale plastic recycling in regio Foodvalley op 6 mei

Het Precious Plastic initiatief is in 2012 gestart door Dave Hakkens uit Eindhoven en heeft inmiddels wereldwijd succes. Het centrale idee is om lokaal plastic te recyclen, in plaats van het naar Azië te verzenden, te verbranden of in het milieu te laten belanden. In een Precious Plastic hub kan je plastic verzamelen, versnipperen, verwerken tot producten en verkopen op een oppervlak ter grootte van een zeecontainer.

Precious Plastic is een open source kennisnetwerk met een wereldwijde community. Iedereen die een stukje van de schakel voor zijn rekening wil nemen kan meedoen! Wij zien in de regio Foodvalley een enorm potentieel voor een Precious Plastic-project waarbij de lokale gemeenschap betrokken is bij het concept van de circulaire economie en het bewustzijn over ons plastic probleem vergroot wordt!

Tijdens de Experttafel willen we dit idee introduceren en nader ingaan op het concept van Precious Plastic. Samen met jou willen we het gesprek voeren over kansen, uitdagingen en betrokkenheid bij het project. Onder andere op het vlak van locatie, financiering, beschikbaar plastic, afzetideeën en maatschappelijke betrokkenheid.

Bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke partners die willen bijdragen aan het initiatief zijn van harte welkom tijdens deze Experttafel! Deelname aan de Experttafel is gratis.

Aanmelden

Deze experttafel wordt online gehouden.
Je kunt je tot 2 mei via deze link aanmelden https://www.rctgelderland.nl/evenementen/6-mei-experttafel-precious-plastic/
Na de aanmelding ontvangen je uiterlijk twee dagen voor de Experttafel de laatste informatie en de link naar de online omgeving.

Programma

Woensdag 6 mei 2020
15.00 – 16.30 uur

15:00 uur: Digitale inloop
15:15 uur: Kennismakingsronde
15:30 uur: Josephine van Willigenburg: inleiding op het Precious Plastic concept en het initiatief in de regio Foodvalley
15:45 uur: Ervaringen vanuit andere Precious Plastic projecten en het FabLab Veenendaal
16:00 uur: Interactieve sessie
16:30 uur: Afsluiting

Deze Experttafel is een project binnen de Strategische Agenda van Regio Foodvalley en wordt mede mogelijk gemaakt door RCT Gelderland, Provincie Gelderland, Regio Foodvalley, VNO-NCW VeluweVallei en Federatie Ondernemerskringen Valleiregio.