Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Finalisten Cleantech Talent Award 2020 bekend

De scholierenteams die deelnemen aan de finale van de Cleantech Talent Award 2020 zijn bekend. Vijf teams van in totaal vier scholen strijden met hun innovatieve ideeën op het gebied van duurzaamheid en schone technologie om de Award. Het Isendoorn College heeft met twee teams de finale bereikt, het Gymnasium Apeldoorn, Baudartius College en Veluws College Walterbosch ieder met één team. De finale vindt plaats op woensdag 22 april om 16:00 uur. Dit keer niet in de Zutphense Broodfabriek, maar online.

Cleantech Talent Award

Het Cleantech Center in Zutphen organiseert dit jaar voor de derde keer de Cleantech Talent Award. Scholierenteams uit het Voortgezet Onderwijs in Oost-Nederland bedenken en presenteren hun oplossing voor vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en schone technologie. Een schoen die energie opwekt en een duurzaam zwembad – het zijn maar twee van de veelbelovende ideeën die tijdens de finale worden gepitcht.

Finale live te volgen

De scholieren presenteren hun oplossing in een kort filmpje. Deze filmpjes worden tijdens de finale online vertoond. Aansluitend volgt een liveverbinding tussen de finalisten en de jury. De jury voelt de scholieren digitaal aan de tand en bepaalt wie de winnaar is en dit jaar de Award en een cheque van 500 euro ontvangt. De finale is woensdag 22 april om 16:00 uur live te volgen via de website van het Cleantech Center, cleantechcenter.nl.

De Cleantech Talent Award is een initiatief van het Cleantech Center in Zutphen en wordt mede mogelijk gemaakt door de Cleantech Regio. Voor studenten MBO, HBO en WO organiseert het Cleantech Center de Cleantech Battle. De finale daarvan vindt plaats op donderdag 6 juni.