Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Gaan voor Goud! Samen werk maken van de Apeldoornse economie

Bedrijfsleven, onderwijs en overheid werken met de Uitvoeringsagenda economie Apeldoorn sinds 2017 samen aan een sterk economisch Apeldoorn. De focus ligt op het vestigingsklimaat, een toekomstbestendige arbeidsmarkt en verduurzaming & circulariteit. Tijdens de Ondernemen055 bijeenkomst van 17 oktober in NewTechPark in Apeldoorn is de nieuwste versie van de Uitvoeringsagenda gepresenteerd.

 “Vanavond geven we aandacht aan de Uitvoeringsagenda Economie. We willen de projectenstroom op gang houden, daarvoor hebben we ook een klein potje met geld beschikbaar. Met jouw project kun je daar wat van winnen’, vertelt wethouder Jeroen Joon. De financiële ondersteuning dient voor verdere uitwerking van de projectinitiatieven. De jury bestaande uit Priscilla Trip van Bedrijven Kring Apeldoorn, Rijn Platteel van VNO-NCW Stedendriehoek en Sjoerd Scholte van de Rabobank, beoordeelde de initiatieven. Welk idee, welk projectplan past het best bij de doelstellingen uit de Uitvoeringsagenda en verdient dus een financieel steuntje in de rug?

We werden getrakteerd op zeer uiteenlopende pitches. Marte Kiers presenteerde haar idee voor het tegengaan van voedselverspilling en Sylvia Lisapaly van Sylryk vertelde over het verduurzamen van wijken, ook voor de sociale huurwoningen markt. De pitches van het Toeristisch Platform Apeldoorn, Bob Fennebeumer namens de Veluwse Onderwijsgroep en Röntgen Initiatief Groep Apeldoorn droegen bij aan het verstevigen van onze arbeidsmarkt.

En de winnaar is…

Marte Kiers! Haar pitch over het ontwikkelen van een webapplicatie voor bedrijven om voedselverspilling tegen te gaan verdiende de cheque ter waarde van €1500,-. Sjoerd Scholte, directeur Rabobank Apeldoorn, verdubbelde spontaan dit bedrag vanwege de naadloze aansluiting bij de doelstellingen van deze bank.

Projecten op de zeepkist

De bijeenkomst bood niet alleen ruimte aan nieuwe initiatieven maar gaf ook podium aan projecten die al zijn opgenomen in de Uitvoeringsagenda. Zo was er aandacht voor NewTechPark in Apeldoorn, een broedplaats voor bedrijven en studenten om techniek tot leven te laten komen. Het Centre of Excellence gaf toelichting op de innovatiekracht en -kansen van smartcity voor Apeldoorn en het project Energiehaven Apeldoorn nam de zaal mee naar een Smart Grid toepassing om energie lokaal op te wekken en te consumeren op bedrijvenpark Apeldoorn-Noord.

Meer projecten!

De update van de Uitvoeringsagenda werd door Rijn Platteel, voorzitter VNO-NCW Stedendriehoek, gelanceerd. Hierin zijn 24 projecten opgenomen die de afgelopen periode door de economische alliantie* als hoeder en initiatiefnemer van de Uitvoeringsagenda zijn ondersteund. ‘Kijk, ik ben een ondernemer, dus het gaat mij nooit snel genoeg. We willen meer projecten versnellen, verbinden of over vertellen. Dus kom maar op met die projecten!’ Meer informatie? www.ondernemen055.nl

Zwitsalterrein: dé hotspot in Apeldoorn

Niet voor niets was ‘de Zwitsal’ het decor van de bijeenkomst. ‘Dit is dé nieuwe hotspot van Apeldoorn’ aldus Trix Schipper, één van de kwartiermakers van deze hotspot. De kwartiermakers fungeren als bruggenbouwer tussen ondernemers, verenigingen, onderwijs en overheid om projecten samen te brengen die ons economisch profiel versterken. Daarvoor heeft Apeldoorn het ondernemershuis op de Zwitsal als een fysieke ontmoetingsplek en Ondernemen055.nl als online platform.