Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Geen eHerkenning? Geen toegang tot overheids- instanties!

Met eHerkenning hebben ondernemers één betrouwbaar inlogmiddel om online zaken te regelen met de overheid. Inmiddels werken meer dan 400 overheidsorganisaties ermee, en de teller loopt door.

Ondernemers of medewerkers van bedrijven kunnen zich met eHerkenning veilig en eenvoudig online identificeren bij de overheid. Zo kunnen ze inloggen om bijvoorbeeld btw-aangifte te doen bij de Belastingdienst of een medewerker ziek te melden bij het Werkgeversportaal van UWV.

Er ligt nu een wet in de Tweede Kamer die van eHerkenning straks dé standaardoplossing voor ondernemers maakt. Veel overheidsorganisaties sorteren daar al op voor. Zo accepteert het Werkgeversportaal van UWV vanaf 1 november al geen andere manieren meer om in te loggen.

Geen eHerkenning? Geen toegang!

Bedrijven die na 1 november nog geen eHerkenning hebben, kunnen geen medewerkers meer ziek- of betermelden via het Werkgeversportaal. Ook het aanvragen van een ontslagvergunning lukt dan bijvoorbeeld niet meer online bij UWV.

Kleine ondernemers die zelf hun loonafgifte doen via de site van de Belastingdienst hebben uitstel tot 1 juli 2020.

Wacht niet langer

In navolging van UWV gaan ook andere overheidsorganisaties over op eHerkenning als enige inlogmiddel. Deze ontwikkeling vraagt om actie. Heeft uw bedrijf nog geen eHerkenning inlogmiddel? Voorkom dat uw bedrijfsvoering straks vastloopt en vraag nu aan.

Meer weten? Kijk op eherkenning.nl/inloggen
Of begin met het downloaden van het stappenplan: