Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Gemeenteraadsverkiezingen: de binnenstad moet prioriteit krijgen

Als de afgelopen lockdown iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat inwoners van gemeenten snakken naar wandelen, winkelen en elkaar ontmoeten in een aantrekkelijke binnenstad. ’s Ochtends een kop koffie in de stad, overdag shoppen, ’s avonds uiteten en dan naar het theater of de bioscoop. De binnenstad levendig houden is al sinds de financiële crisis een belangrijk dossier voor gemeenten, maar corona heeft de urgentie nog eens aangescherpt.

Gemeenteraadsverkiezingen
Gaan de komende gemeenteraadsverkiezingen zorgen voor hoognodige verandering, zodat gemeenteraadsleden voortvarend aan de slag kunnen? Er is namelijk lef en durf van bestuurders nodig. Bijvoorbeeld om vierkante winkelmeters te schrappen. Dat zal ervoor zorgen dat een ander gemeentelijk hoofdpijndossier – de woningmarkt – ook bediend kan worden. Want vaak is de wil er wel bij alle partijen – zoals vastgoedeigenaren en winkeliers – maar heeft de gemeente de sleutel in handen om het mogelijk te maken.

Lees de volledige column van Petra Tiel, senior beleidssecretaris aanbesteden en openbaar bestuur, op de website van VNO-NCW.