Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Grensland College brengt hbo-opleiding logistiek naar de Achterhoek

27-03-2023 – Per september 2023 biedt het Grensland College vanaf het DRU-terrein in Ulft de 2-jarige hbo-deeltijd opleiding Logistics Management aan, die daar onder licentie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zal worden verzorgd. Het Grensland College draagt bij aan een Leven Lang Ontwikkelen van medewerkers en is een project dat is voortgekomen uit de Thematafel Onderwijs & Arbeidsmarkt, gesteund door VNO-NCW Achterhoek.

Coördinator van de opleiding, HAN-docent Jan Bert Rijnberk, is enthousiast dat er in zijn eigen Achterhoek nu een logistieke hbo-opleiding wordt aangeboden: “Zelf woon ik al mijn hele leven in Varsseveld, heb daar zelfs bij Kramp gewerkt, hoe mooi is het dan dat ik nu het gezicht mag zijn voor deze deeltijd logistieke opleiding die vanaf september bij het Grensland College gaat draaien.”

Jan Bert legt uit: “De deeltijd Associate Degree (Ad) Logistics Management is een 2-jarige praktijkgerichte hbo-opleiding die je naast je baan volgt. In het eerste jaar maak je kennis met logistiek, economie, veiligheid, kwaliteit en recht. In het tweede jaar staan fysieke distributie, projectmanagement en procesoptimalisatie op het programma. Tijdens je opleiding werk je aan projecten waarin je theorie en praktijk met elkaar verbindt. Die projecten voer je uit binnen je eigen organisatie, dus je werkgever heeft er direct belang bij dat je als medewerker deze opleiding volgt. Na afronding van je Associate Degree krijg je een Ad-diploma Logistics Management, die je kunt inzetten in je baan of waarmee je kunt instromen in het derde jaar van de bachelor Logistics Management.”

De deeltijd hbo-opleiding is bij het Grensland College in Ulft te volgen met een afgeronde mbo4-opleiding, een HAVO- of VWO-diploma (met economie of bedrijfseconomie/M&O en Wiskunde A of B) of een behaalde 21+ toets. Daarnaast moet je werkzaam zijn in een passende werkomgeving in de transport en logistiek om de praktijkopdrachten goed te kunnen uitvoeren. Christaan Zweers van Logistics Valley Liemers-Achterhoek sluit af: “Als regionale samenwerkingsorganisatie voor de logistieke sector van de Achterhoek en Liemers zijn we namens alle bedrijven, mbo4-studenten en medewerkers natuurlijk heel erg blij dat de Achterhoek nu een eigen logistieke hbo-opleiding krijgt. Logistiek is een belangrijk onderdeel van bijna ieder bedrijf in de regio, ook bij bedrijven waar logistiek niet de hoofdactiviteit is. Het kan bijna niet anders dat de klassen in Ulft gaan volstromen!”

Het Grensland College is een samenwerking van het Graafschap College, HAN en Saxion en biedt 2-jarige deeltijd hbo-opleidingen in de Achterhoek op de vakgebieden management, engineering, logistics management, sociaal werk en pedagogisch educatief professional. Voor meer informatie over de opleidingen kijk op www.grenslandcollege.nl of bezoek de open avond op 5 april.