Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Groene Groeiers presenteren 14 innovatieve oplossingen voor terugdringen stikstof

Om een bijdrage te leveren aan de oplossing van het stikstofprobleem verbond het Groene Groeiers netwerk van VNO-NCW 50 jonge, innovatieve bedrijven aan vijf stikstofuitdagingen voor de landbouw, bouw en industrie. Uit deze vijftig matches zijn er 14 geselecteerd die hoog scoren op stikstofreductie, economische haalbaarheid en schaalbaarheid.  Voor deze 14 worden op 3 december versnellingsplannen gemaakt.

Samen oplossen
Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW: “Vandaag zijn de 14 meest kansrijke innovaties besproken met experts van andere bedrijven, investeerders, kennisinstellingen en overheden. Inspirerend om te zien wat er in potentie allemaal mogelijk is en hoe creatief en innovatief Nederlandse ondernemers zijn. Zo kan het Greenstock Energy Systeem stikstofverbindingen in mest op een C02-neutrale manier omzetten in stroom. Dit levert volgens de betrokken ondernemer een stikstofreductie van maar liefst 90 procent op. Alle experts hebben de ondernemers vandaag praktische suggesties gedaan hoe hun innovaties op grote schaal succesvol kunnen worden toegepast. Dit is wat mij betreft hoe het moet. Alleen samen lossen we het stikstofprobleem op.”

Speurtocht
Onder leiding van Groene Groeiers voorzitter Yousef Yousef en een deskundige jury zijn uit 50 matches er 14 geselecteerd die een grote kans hebben om succesvol op de markt te komen en te worden opgeschaald. Deze voorstellen zijn vandaag tijdens het zesde match making event besproken aan zogeheten versnellingstafels, waarbij de ondernemers hulp kregen om hun hindernissen in de ontwikkeling te nemen. Die zijn er onder meer op het terrein van de financiering, subsidiëring, vergunningverlening, aanbesteding en certificering.

Achtergronden
VNO-NCW organiseert regelmatig Groene Groeier Match Making bijeenkomsten voor ondernemers. Eerdere bijeenkomsten vonden plaats bij Auping, Heineken, Vion, Waterschappen, Chemelot en Philips. Innovatieve mkb-ondernemers gaan hierbij in gesprek met experts en grote bedrijven over hoe ze samen oplossingen kunnen verzinnen voor de grote duurzaamheidsvraagstukken waar Nederland voor staat.

Meer weten?
Meer weten over alle voorstellen en plannen? Kijk op groenegroeiers.nl

Of bel met Annemarie van Oorschot, woordvoerder VNO-NCW Groene Groeiers, 06-25002387