Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

‘Herstel zo snel mogelijk vrije doorgang vrachtverkeer VK’

22-12-2020 – VNO-NCW en MKB-Nederland roepen op om de vrije doorgang van het goederenvervoer van en naar het Verenigd Koninkrijk – op een veilige en verantwoorde manier – te herstellen. ‘Op dit moment zien we ernstige verstoringen in het goederenvervoer tussen het Europese vasteland en het VK. Dit levert de transportsector veel extra problemen op, bovenop de aanhoudende onzekerheid over een no-deal Brexit’.

Snel duidelijkheid
‘Op dit moment leveren de beperkingen aan de grens problemen op voor ondernemers en zitten zij met extra kosten. Juist in een periode waarin ondernemers extra goederen naar het VK transporteren vanwege de naderende Brexit-deadline van 1 januari.’ Daarom is het volgens de ondernemingsorganisaties van belang dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt. ‘Momenteel zijn Frankrijk en het VK met elkaar in gesprek om het transport weer op gang te brengen. Wij hopen dat er op Europees niveau een oplossing wordt gevonden en dat het goederenverkeer weer kan worden hervat’.

Ontknoping Brexit
VNO-NCW en MKB-Nederland houden de situatie nauwlettend in de gaten en staan in contact met hun leden over de recente ontwikkelingen. De komende dagen blijven zij ook de actualiteit rond de Brexit volgen en staan zij klaar om ondernemers van dienst te zijn na de ontknoping van de onderhandelingen tussen de EU en het VK.