Hoe houd je als werkgever je werknemers betrokken?

Hoe houd je contact met medewerkers als veel mensen thuis werken? Hoe houden collega’s onderling contact? Hoe blijven we verbonden? Deze vragen kwamen onder andere aan de orde tijdens de videopodcast van Achterhoek Verbindt op 18 februari jl.

Achterhoek Verbindt is een platform waar VNO-NCW Achterhoek en partners actuele vraagstukken van ondernemers in een interactieve videopodcast behandelen.

Tips
Tijdens de podcast ‘Verbonden blijven in coronatijd’ werden de volgende tips uitgewisseld:
– Geef medewerkers de ruimte om koffie met elkaar te drinken of een praatje te maken (even niet met werk bezig zijn);
– Bevorder dat medewerkers contact houden met collega’s om vereenzamen te voorkomen;
– Houd medewerkers goed op de hoogte van de situatie binnen het bedrijf;
– Blijf in gesprek met je medewerkers;
– Laat medewerkers af en toe naar kantoor komen;
– Zorg dat medewerkers zich niet schuldig voelen als ze even niet met werk bezig zijn;
– Heb oog voor elkaar, besteed aandacht aan wat collega’s privé bezighoudt;
– Zet een radiokanaal op;
– Organiseer een online pubquiz;
– Stimuleer collega’s om met elkaar te gaan wandelen;
– Start een wandelcompetitie met de Ommetje-app;
– Ga samen digitaal sporten.

Heb jij tips om medewerkers betrokken te houden in coronatijd? Meld ze via achterhoekverbindt.nl

Inhoud podcast
Onderstaand een korte weergave van de inhoud van de podcast, Terugkijken van de volledige videopodcast kan hier.

Hoe ga je om met medewerkers die je niet meer ‘in het echt’ ziet door het thuiswerken en hoe zorg je dat zij betrokken blijven bij het bedrijf? Bijpraat-momentjes zoals bij de koffieautomaat ontbreken en mensen missen sociaal contact. In een uitzending van Achterhoek Verbindt gingen we in gesprek met Henk Tappel (directeur Bronckhorst High-Tech), Antoinette Looman (Bestuurslid Waterschap Rijn en IJssel) en Roy Evers (directeur Rabobank Graafschap).

Contact en ontspanning
Henk Tappel merkt dat het belangrijk is om medewerkers ook betrokken te houden buiten de inhoud van het werk om. Hij spreekt medewerkers die aangeven dat ze zich schuldig voelen wanneer ze tijdens werktijd even niet met werk bezig zijn. Henk benoemt dat hij zijn medewerkers de ruimte geeft om met elkaar te gaan wandelen of even koffie met elkaar te drinken; dit zijn dingen die je tijdens een werkdag op kantoor ook doet. Ook vind hij het belangrijk dat medewerkers contact met elkaar houden en goed op de hoogte zijn van de situatie binnen het bedrijf. Medewerkers komen aan de hand van een rooster af en toe naar kantoor. Hij benadrukt dat je niet continu met werk bezig kunt zijn; daar hoeft niemand zich schuldig over te voelen. En dat kan bijvoorbeeld ook door een online pubquiz te organiseren.

Oog voor elkaar
Antoinette Looman heeft als belangrijkste tip: oog hebben voor elkaar! Vraag collega’s wat hen bezighoudt naast het werk en zorg dat daar ook aandacht voor is. Bij Waterschap Rijn en IJssel hebben werknemers een radiokanaal opgezet. Collega’s kunnen muziek aanvragen en inbellen om iets te vertellen over wat hen privé bezighoudt. Dit kan gewoon met Microsoft Teams.

Sanne Hommelink (Randstad Achterhoek) merkt dat iedereen worstelt met verbonden blijven in coronatijd. Ze geeft als tip de ‘Ommetje’ app in te zetten. Haar beste tip is: blijf in gesprek met je medewerkers, dit kan op allerlei manieren.

Aandacht en samen sporten
Ook Roy Evers vindt het belangrijk contact tussen medewerkers te stimuleren. Hij ziet dat collega’s bij elkaar gaan thuiswerken en stimuleert dat ook. Bij Rabobank Graafschap is aandacht geven erg belangrijk; Roy benadrukt dat het gaat om de kleine dingen. Om de drie maanden wordt een korte ‘engagement scan’ gehouden om te vragen hoe het met de medewerkers gaat. De leidinggevende gaat naar aanleiding daarvan met het team in gesprek om te bekijken wat er beter kan. Ook is er een website opgericht om tips te delen voor het welzijn van collega’s.

Een valkuil die hij ziet is dat mensen te lang blijven doorwerken. Dus krijgen ze de tip om bijvoorbeeld om 14.00 uur even buiten te gaan wandelen of hardlopen; dat zorgt voor nieuwe energie.

Marleen Frank werkt bij Rabobank Graafschap. Ze vertelt dat haar team aan het eind van de dag (digitaal) samen gaat sporten, dat is niet alleen gezond maar zorgt ook voor een moment van samen lachen en verbondenheid. Samen wandelen zorgt ervoor dat je elkaar beter leert kennen, dit houdt ze erg graag in na coronatijd.

NL Onderneemt Maatschappelijk
Ook op de website van NL Onderneemt Maatschappelijk, een initiatief van VNO-NCW en MKB Nederland, tref je informatie:
https://www.nlom.nl/vitaal/
https://www.nlom.nl/project/thuiswerken-is-topsport-2/