Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Hoe staat Nederland ervoor?

Wat is de impact van het coronavirus op branches en het bedrijfsleven? Een aantal ontwikkelingen op een rij:

  1. Het bestaande protocol ‘Samen veilig doorwerken’ voor bedrijven, bewoners, opdrachtgevers, klanten en alle werkenden over veilig werken in de bouw-, techniek- en installatiesector tijdens de coronacrisis heeft positief effect merken installateurs en technisch dienstverleners. Terwijl begin maart de angst voor besmetting overheerste, kregen installateurs in zeer grote mate te maken met klanten die geen werkzaamheden wilden laten uitvoeren. Blijkt uit recent onderzoek van Techniek Nederland dat, dankzij het protocol, steeds meer klanten er vertrouwen in hebben dat installateurs dankzij op een veilige manier hun werk kunnen doen.
  2. Exporteurs zien in april een omzetdaling van 39%, waar dat in maart nog maar 10 procent bedroeg. Driekwart van de exporterende bedrijven verwacht nog het hele jaar de negatieve impact van het coronavirus te voelen. In maart  was de gemiddelde verwachting dat dit tot en met de aankomende zomer zou duren.
  3. Veertig procent van de touringcarbedrijven dreigt failliet te gaan en 2500 mensen kunnen hun baan verliezen zegt Branchevereniging Busvervoer Nederland. De touringcarsector dreigt om te vallen vanwege de coronamaatregelen en het kapitaalintensieve karakter van de branche.

Volg het laatste corona-nieuws van het Nederlandse bedrijfsleven via de live-blog van Opinieblad Forum.