Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Iedereen digitaalvaardig met IKletterop.nl

 IEDEREEN DIGITAALVAARDIG! Dat is de inzet van IKletterop.nl. Een initiatief van verschillende samenwerkingspartners, onder wie de 14 Twentse gemeenten, ROC van Twente, UWV, het Leerwerkloket Twente en de Stichting Lezen en Schrijven.

Een initiatief waar wij vanuit VNO-NCW Twente ook helemaal achter staan en ons graag voor inzetten. Onze regiovoorzitter Michel ten Hag is lid van de regieraad: “Laaggeletterdheid is ook in Twente op de werkvloer echt een serieus probleem wat extra aandacht verdient. Stel je eens voor dat je een brief ontvangt en je begrijpt niet wat er staat. Of als er wordt gelachen en je snapt niet waarom. Des te meer reden om de handen ineen te slaan binnen dit initiatief.” Daarom is er in Twente het initiatief ikletterop.nl opgezet. Want iedereen moet de kans krijgen om zijn volledige potentieel te benutten.

Laaggeletterdheid op de werkvloer

Uit onderzoek blijkt dat 13% van alle Twentenaren moeite heeft met lezen en schrijven. Dit is 1% méér dan het landelijk gemiddelde. Als werkgever is het belangrijk om werknemers te stimuleren én te motiveren om hun volledige potentieel te benutten en (digi)taalniveau te verbeteren. Gezamenlijk kan die belangrijke stap gezet worden in het verminderen van laaggeletterdheid op de werkvloer. Dit verbetert het werkplezier, de communicatie, algehele efficiëntie en de veiligheid op de werkvloer.
Kijk voor meer informatie op: ikletterop.nl