Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

In 3 maanden van circulair idee naar businessmodel

1 december: start circulaire leerlijn voor mkb Regio Zwolle

02-11-2022 – Overschakelen van lineair naar circulair ondernemen vraagt om fundamentele veranderingen in denken én doen. Best een flinke kluif! Hoe ontwikkel je een nieuwe visie en circulair verdienmodel, hoe neem je je organisatie mee in je verhaal, hoe organiseer je meer samenwerking in de keten? Rond Ondernemen helpt mkb’ers in Regio Zwolle met kennis en praktische uitvoering. Op 1 december start de circulaire leerlijn, een kort en afwisselend opleidingstraject van vier fysieke bijeenkomsten en een aantal online modules uit de MOOC-lesstof van Saxion. In de leerlijn werkt de ondernemer vanuit een goed circulair idee naar duidelijke actielijnen en een uitgewerkt duurzaam businessmodel.

Hoe werkt de circulaire leerlijn?
Na een intake start je de circulaire leerlijn met het kiezen van een haalbaar circulair idee. Daar sta je niet alleen voor. Studenten van het Cibap helpen je met creatieve inspiratie. Vervolgens werk je het beste idee verder uit in de leerlijn, onder andere door op basis van een model van Jan Jonker (Radboud Universiteit en Niels Faber (Universiteit Groningen) je eigen duurzame businessmodel toe te passen op jouw circulaire idee. Hierin krijg je begeleiding van een docent-onderzoeker van Hogeschool Saxion. Een ander onderdeel van de leerlijn is het goed leren pitchen van je circulaire verhaal, belangrijk om je interne organisatie en externe relaties mee te krijgen. Omdat je in de circulaire leerlijn samen optrekt met ondernemers met vergelijkbare circulaire ambities leer je van elkaar en vergroot je je netwerk.

Meer informatie en aanmelden
Download hier de brochure over de circulaire leerlijn of ga naar de website rondondernemen.nl voor meer informatie en inschrijfformulier.

Praktische informatie

  • Hybride opzet, 4 bijeenkomsten op locatie in Regio Zwolle, afgewisseld met online modules
  • Startdatum: 1 december. Het traject duurt 3 maanden. Kijk voor alle data op de website
  • Groepsgrootte: maximaal 15 deelnemers, zodat we leren én doen – het kenmerk van Rond Ondernemen – goed kunnen combineren.
  • Kosten: door de inzet van negen partners en een bijdrage uit de Regio Deal Regio Zwolle kun je voor een aantrekkelijk tarief deelnemen aan Rond Ondernemen.

Programma Rond Ondernemen
Rond Ondernemen is het traject naar circulair ondernemen voor dga’ers en eindbeslissers van mkb-bedrijven in Regio Zwolle. Het programma bestaat uit twee bouwstenen: de circulaire leerlijn en het incompany-traject, voor ondernemers die toe zijn aan circulaire vervolgstappen (maatwerktraject).

Rond Ondernemen is een initiatief van CIRCLES, DORZ Duurzaam Ondernemen Regio Zwolle, Kennispoort Regio Zwolle, Living Lab Regio Zwolle, MadeCircularBy, MKB Regio Zwolle, Rabobank, Saxion en VNO-NCW Regio Zwolle.

Mede mogelijk gemaakt dankzij de Regio Deal Regio Zwolle.