Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Investeringsfonds Circulaire Fabrieken open!

Je bent ondernemer in de Cleantech Regio, je hebt een concreet circulair businessplan voor je maakbedrijf dat je wilt realiseren, maar je mist nog (een deel van de) financiering? Dan kan je tot 30 november 2022 een beroep doen op het Stimuleringsfonds Circulaire Fabrieken. Het fonds is één van de instrumenten van het Regio Deal-project Circulaire Fabrieken, waarmee we de versnelling naar circulair ondernemen stimuleren.

Dit fonds is bedoeld voor het verduurzamen van een productieproces, of een deel daarvan, denk aan circulair ontwerp, levensduurverlenging of retourlogistiek. Een aanvrager kan een bijdrage ontvangen voor 50% van de kosten (tot max. € 200.000).

Lid van de Strategische Board Cleantech Regio, wethouder Jeroen Joon van gemeente Apeldoorn, roept ondernemers op om gebruik te maken van het fonds en circulaire plannen om te zetten in daden. “Dit is een prachtig fonds voor bedrijven die meters willen maken in het verminderen van grondstoffengebruik. Maak er vooral gebruik van en maak werk van je circulaire ambities.

Hulp bij aanvraag

Voor het indienen van een aanvraag zijn een aantal stappen nodig. De eerste stap is contact opnemen met het projectteam Circulaire Fabrieken om na te gaan of de aanvrager voldoet aan de voorwaarden en om de inhoud van de aanvraag door te nemen. Het projectteam biedt de aanvrager waar nodig ook begeleiding bij het indienen van een aanvraag.

Jury

Een onafhankelijke jury beoordeelt de aanvragen onder andere op mate van circulariteit op basis van de R-ladder, slaagkans en jaarlijks totaal vermeden verbruik van primaire grondstoffen van de investering.

Hulp bij circulaire transitie

Naast ondersteuning van ondernemers met een uitgewerkt circulair plan biedt het projectteam Circulaire Fabrieken ook intensieve begeleiding aan maakbedrijven die minder ver zijn in de circulaire transitie. Zij kunnen gebruik maken van de kennis, het netwerk en de diverse tools die via dit project ter beschikking worden gesteld, waaronder een quick scan en kennis- en innovatievouchers.