Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Leden in het nieuws

Voorbeeld van een al eerder door CCS geplaatste Bio-Up installatie bij melkveebedrijf De Marke in Hengelo (GLD).

Start project Biogas | ‘Mestvergisting met groengas productie’
CCS is zeer verheugd te mogen aankondigen dat het project mestvergisting met groengas productie van start gaat bij melkveebedrijf Erik Back te Lutten. Door een unieke samenwerking tussen CCS en Back worden techniek, expertise en exploitatie optimaal gecombineerd. Het project stelt zich ten doel om jaarlijks ruim 20.000 ton rundveemest te vergisten (mono-mestvergisting) en daarbij het geproduceerde groen gas te gaan invoeden op het lokale gasnet. Het groen gas wordt vervaardigd uit biogas door een innovatieve gaswasser-installatie: de Bio-UP. Dit geruisloze systeem vraagt weinig energie en is efficiënt (zeer laag methaanverlies). Door de lage procesdruk is slijtage verwaarloosbaar en wordt een zeer hoge beschikbaarheid behaald.

Door deze hoeveelheid rundveemest te vergisten wordt 800 ton CO2 uitstoot vermeden. Naast een grote verduurzamingsslag wordt de melkveehouderij een netto energieleverancier. Op deze manier draagt de agrarische sector in belangrijke mate bij aan de energietransitie.
www.ccsenergieadvies.nl

Avantes; Al 25 jaar innovaties in Spectroscopy
Op vrijdag 5 april viert Avantes dat ze al 25 jaar succesvol is als producent en ontwikkelaar van spectrometers.  Tijdens de feestelijke bijeenkomst voor genodigden zal directeur Benno Oderkerk terugkijken op de ontwikkeling van het bedrijf en een speciaal kunstwerk onthullen. Dit kunstwerk krijgt een prominente plaats buiten voor het pand en wordt een lust voor ieders oog.

Avantes startte haar activiteiten 25 jaar geleden in een schuur in Eerbeek en de onderneming is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een multinational met vestigingen in Amerika en China. Sinds de verhuizing naar Apeldoorn in 2011 ondersteunt Avantes lokale initiatieven zoals Cleantech regio, Stagestad en Platform voor Techniek. Tevens sponsort Avantes al jaren atletiek vereniging AV34, wordt er jaarlijks geroeid tijdens de Drakenbootrace en loopt er een team mee in de Midwintermarathon.
www.avantes.com

Nieuwe bezoeklocatie JPR in Nijmegen
JPR Advocaten heeft een bezoeklocatie geopend in Nijmegen. Het is na Zutphen en Utrecht de derde bezoeklocatie van het kantoor dat zijn thuisbasis heeft in de Achterhoek en Salland. Op de bezoeklocaties kunnen cliënten hun advocaat ontmoeten. “Wij willen dicht bij onze klant zitten,” licht voorzitter Pascal Hulsegge van het dagelijks bestuur van JPR toe.

JPR heeft Nijmegen gekozen omdat deze locatie goed past bij de marktpositie van het kantoor. “We zitten daar waar onze klanten zitten.” Hulsegge sluit niet uit dat er nog meer bezoeklocaties worden geopend. De opening van bezoeklocaties past volgens Hulsegge in de groeiambities van het kantoor. In 2018 steeg het aantal advocaten bij JPR van 27 naar 30: een stijging van 11 procent.

JPR Advocaten heeft hoofdvestigingen in Deventer en Doetinchem en adviseert over ondernemingsrecht, vastgoedrecht, verzekeringsrecht, arbeidsrecht, IE, familierecht, privacy en internationaal recht.
www.jpr.nl

Impressie Zero55

Apeldoorn krijgt in 2019 Family Entertainment Center
Medio 2019 krijgt Apeldoorn een Family Entertainment Center (FEC) aan de Dubbelbeek (Malkenschoten). In dit FEC met de naam ZERO55 Apeldoorn komen een elektrokart indoor- en outdoor kartbaan, een Lasertag ruimte, diverse Escaperooms, 6 Glow Bowling banen een interactieve klimwand en een unieke Virtual Reality Game. De activiteiten richten zich op gezinnen met kinderen vanaf ca. 8 jaar, studenten en toeristen, maar ook, bedrijfsuitjes, teambuilding en evenementen voor groepen tot ca. 200 personen. De bouw van het centrum is in volle gang, zie www.zero55.nl. Onder de naam ZERO55 is eind 2017 al een vestiging geopend in Enschede.

Manager Peter Plantenga van ZERO55 Apeldoorn: “De Dubbelbeek ontwikkelt zich snel als sport- en recreatiegebied en is door de ligging nabij snelwegen goed bereikbaar. Gasten kunnen kiezen uit een gevarieerd leisure-aanbod, ook bij slecht weer waardoor de aantrekkingskracht van dit gebied verder wordt vergroot”.
www.accres.nl

BMD Advies en drie gelukkige winnaars op congres
Op 24 januari 2019 is de 15e editie van het congres Industriële veiligheid gehouden in De Fabrique in Utrecht en BMD Advies was daarbij. Binnen het thema veiligheidscultuur- en gedragsverandering staat veiligheid hoog op de agenda bij veel bedrijven.

Tijdens een interactieve workshop van BMD Advies, met de titel: ‘Integere medewerkers zorgen voor een veilig arbobeleid’ van Pieter Diehl waren stoelen te kort. Aan de hand van een praktijkcase werd aangegeven hoe je eigenaarschap van medewerkers kan vergroten. Dit is voor veel (QHSE) managers een uitdaging. Met vragen als: Wat moet je doen, maar vooral; wat moet je anders doen? Deelnemers hebben kennis gemaakt met BMD Advies als landelijke organisatie. De nadruk is gelegd op onze QHSE fullservice en online tool Sufficio voor compliance aan wetgeving.

Verschillende deelnemers deden die dag mee aan de ‘veiligheidsprijsvraag’ waarmee je een drietal waardevolle prijzen naar binnen kon slepen.  De 1e prijs voor een Veiligheidsscan is gevallen op Bus Industrial Tools te Zwolle, de 2e prijs een Trainingsmiddag gaat naar Damen Dredging Equipment te Nijkerk en de 3e prijs voor een Helpdesk antwoord gaat naar het bedrijf Libbey Holland te Leerdam.

Klik hier voor projecten cultuur- en gedragsverandering in de praktijk.
www.bmdadviesoost.nl

Bijeenkomst ‘Apeldoorn Financieel Fit op 2 april bij Rabobank Apeldoorn
U heeft als werkgever toch ook belang financieel gezonde medewerkers?

Wist u dat een loonbeslag bij een van uw medewerkers dit u 13.000 euro op jaarbasis kost? Dat 1 op de 5 huishoudens risicovolle schulden heeft en 1 op de 8 kinderen in armoede op groeit? En dat 40% van de jongeren onvoldoende financieel vaardig zijn?

Apeldoorn Financieel Fit is een samenwerking van organisaties, bedrijven en instellingen die zich hard wil maken voor de armoedebestrijding in Apeldoorn. Met het  armoedepact, dat tijdens de bijeenkomst door wethouder Mark Sandmann wordt getekend,  willen ze de handen ineen slaan en armoede een halt toeroepen.

Een van de sprekers tijdens de bijeenkomst is Clairette van der Lans, Ministerie van Financiën. Zij vertelt waarom het belangrijk is om financieel gezonde medewerkers te hebben.

Voor meer info en aanmelden info@apeldoornfinancieelfit.nl
www.rabobank.nl