Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Leden in het nieuws

Realisatie container terminal in Deventer
Met 5 havenarmen is Deventer de grootse binnenhaven van Nederland. Om deze binnenhaven te laten werken als de groeimotor voor de regionale economie hebben de gemeente Deventer, Vos en BCTN  een intentieovereenkomst getekend om een containerterminal te openen in Deventer. Goederenvervoer over water wint steeds meer aan belang als duurzaam alternatief voor het wegtransport en is dus onmisbaar in iedere haven. Met de aanleg van een containerterminal wil men het regionale transport verduurzamen en het verkeer op de omliggende wegen ontzien. BCTN en Vos Transport zijn beide koplopers op het gebied van duurzaamheid en zijn toonaangevende bedrijven binnen de Lean and Green community. Met het opzetten van de terminal worden krachten en ervaringen gebundeld. De containerterminal wordt gerealiseerd aan de Westfalenstraat in Deventer en zal vanaf het tweede kwartaal in 2020 operationeel zijn.
Voor meer informatie kunt u mailen naar regio-onderzoek@portofdeventer.nl

www.ctdeventer.nl
www.bctn.nl 
www.vostransportgroup.com


Avantes viert 25-jarig jubileum

Vrijdag 5 april vierde Avantes 25 jaar succes in de productie en ontwikkeling van spectrometers. CEO Benno Oderkerk heeft een sculptuur onthuld, die speciaal gemaakt is voor deze gelegenheid. Het kan natuurlijk niet anders dan dat er een enorme spectrometer in de tuin prijkt. Avantes is ontwikkelaar en producent van spectrometers. Deze hightech apparaatjes, die normaal gesproken heel klein zijn, kunnen meten in het lichtspectrum en worden onder andere ingezet voor het meten van voedingsstoffen, van luchtvervuilende stoffen of om tumoren op te sporen. Met kantoren in China, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten is Avantes nummer twee leverancier van spectrometers in de wereld.
Lees hier meer over 25 jaar Avantes.

www.avantes.com


Fris met de e-bike

55 medewerkers van VWPFS (XLLease) hebben op maandag 25 maart j.l. de pilot ‘Fris met de e-bike’ afgetrapt.
De aankomende 7 maanden krijgen deze medewerkers een Gazelle e-bike tot hun beschikking als vervoersmiddel voor woon- werkverkeer, in plaats van de auto.
Zij zullen de ervaringen en het gebruik monitoren zowel als werkgever voor ons eigen mobiliteitsbeleid als voor de zakelijke fietslease propositie voor klanten.
Zo staan we in 2020 als mobiliteitsaanbieder klaar, wanneer de nieuwe bijtellingsregeling van 7% op de fiets van de zaak in werking treedt.

www.xllease.nl