Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Leden in het nieuws

Vera Textor van Nysingh Lawyer of the year 2019
Advocaat Vera Textor is verkozen tot advocaat van het jaar in de categorie bestuursrecht

Advocaat Vera Textor is verkozen tot advocaat van het jaar bestuursrecht 2019. Vrijdagavond 17 mei jl. kwam zij als grote winnaar uit de bus van de Magna Charta Lawyer of the year verkiezing. Van de negen genomineerde bestuursrechtadvocaten wist zij de meeste stemmen in de wacht te slepen en de titel te bemachtigen. De uitreiking vond plaatst op Kasteel Waardenburg. De titel is in het leven geroepen door het opleidingsinstituut Magna Charta.

Textor: ‘Veel cliënten, maar ook andere advocaten, reageerden erg positief op mijn nominatie en spraken hun waardering uit. Dat geeft extra glans aan deze titel. Ik wil hen dan ook hartelijk bedanken voor hun stem!’

Textor werkt al 12 jaren als advocaat bij Nysingh advocaten en notarissen. Door Magna Charta is zij genomineerd vanwege haar werk als advocaat in het bestuursrecht en omgevingsrecht. Vera Textor werkt voornamelijk voor overheidsorganisaties. Ze staat bekend om haar inlevingsvermogen maar ook om haar standvastigheid. Ze is een teamplayer die oog heeft voor alle belangen en altijd helder en duidelijk de juridische kant van de zaak belicht.

www.nysingh.nl


Vitakraft Nederland lanceert puur natuurlijke hondenvoeding

Vitakraft Nederland heeft onlangs een nieuwe puur natuurlijke hondenvoeding gelanceerd. Hier zijn vele maanden aan voorbereiding vooraf gegaan, op alle fronten (productie, marketing, inkoop, verkoop) en is een zeer groot project voor de organisatie geweest (en is het nog steeds!).

Honden worden meer en meer als onze kinderen gezien. We willen ze bedelven met onze liefde en alleen het beste is goed genoeg. De trend om steeds meer terug te gaan naar hoe het oorspronkelijk door de natuur is bedoeld, speelt ook in de voeding van onze viervoeters een steeds grotere rol! Met dat in het achterhoofd heeft Vitakraft Vita Complete® Pure Natural Dogfood, een Super Premium hondenvoeding ontwikkeld.
De voeding is afgestemd op de levensfase en rasgrootte van de hond. De Junior, Adult en Senior varianten zijn alle drie verdeeld in aparte voeding voor Mini, Medium en Maxi honden en hun specifieke behoeftes. De puur natuurlijke hondenvoeding zorgt voor optimale vertering (optimale opname van voedingsstoffen).

www.vitakraft.nl/vitacomplete


Isendoorn College wint Cleantech Talent Award 2019
‪Flip van Tongeren en Joep Ligthart van het Isendoorn College zijn met hun project ‘De Groene Stoeptegel’ de winnaars van de Cleantech Talent Award 2019. Woensdag 29 mei pitchten negen scholierenteams uit het voortgezet onderwijs in Oost-Nederland hun idee voor een duurzame toekomst in de finale van de Cleantech Talent Award. De award is een initiatief van het Cleantech Center in Zutphen.

De groene stoeptegel
Winnaars Flip en Joep bedachten stoeptegels die energie opwekken als je erop staat. Wanneer je deze plaatst op een drukke plek, zoals de terminals op Schiphol, wek je volgens hen meer energie op dan met zonnepanelen. Ze ontwikkelden met behulp van knijpkatten een creatief prototype en sleepten daarmee de hoofdprijs van 500 euro in de wacht.

Bekijk op www.cleantechregio.nl/nieuws wie de tweede prijs heeft gewonnen.

Cleantech Battle 2019
Naast deze wedstrijd voor scholieren uit het voortgezet onderwijs vindt op donderdag 6 juni om 15:30 uur de finale voor studenten plaats. Publiek is van harte welkom bij deze finale van de Cleantech Battle in de Broodfabriek in Zutphen. Toegang is gratis, aanmelden via www.cleantechcenter.nl/evenementen.

 

Gastcolleges over je eigen onderneming
‘Wat heb ik zelf veel geleerd van inspirerende voorbeelden uit de beroepspraktijk.’ Aan het woord is docent Freek Wortel, die bij mbo-school Aventus een nieuwe opleiding aan het ontwikkelen is voor ondernemers in spé. Studenten of werkenden (met een mbo-niveau 3 diploma in bezit) die hun ondernemersvaardigheden willen versterken kunnen nu een éénjarige BBL-opleiding Vakman Ondernemer in Apeldoorn volgen. ‘We willen dat deze opleiding helemaal in de regio ingebed is en dat de studenten hun netwerk versterken en kennis halen uit het Apeldoorns Business Collectief. Daarom zoeken we voor deze nieuwe opleiding veel verschillende professionals en ondernemers uit de regio die een gastcollege willen geven over hun eigen onderneming of specialisme.’

De opleiding is onderdeel van de agenda van LONKT. Het netwerk wil lokaal zaken doen en samenwerken versterken.

Voorbereiden op regionaal ondernemerschap
De studenten komen binnen met een idee of plan voor een eigen onderneming en hebben een jaar de tijd om dit idee of plan verder te ontwikkelen. Met hulp van school en ondernemers uit de regio gaan ze hiermee aan de slag. Heeft u interesse om mee te doen als gastdocent of mentor? Meer informatie Freek Wortel, f.wortel@aventus.nl.

www.aventus.nl

 

Nieuw hoofdkantoor voor TCPM Ingenieurs & Adviseurs
TCPM heeft vestigingen in Boxmeer, Hengelo, Groningen en Rotterdam. Op het nieuwe TCPM-hoofdkantoor aan de Boogschutterstraat 40 in Apeldoorn wordt het ‘nieuwe werken’ gestimuleerd. Vestigingsmanager Theo Jonker vertelt: “We verhuisden van Apeldoorn Zuid naar Apeldoorn Noord en zijn ontzettend trots op dit nieuwe moderne hoofdkantoor in Apeldoorn, waarin ons werkcafé het centrale middelpunt vormt. In onze nieuwe open kantoorstructuur hebben we een werkomgeving gecreëerd die bijdraagt aan het stimuleren van samenwerken. Er zijn veel flexplekken gecreëerd. Ondanks de open structuur zijn er ook voldoende mogelijkheden om even in alle rust te telefoneren of samen iets te bespreken. Als je binnenkomt straalt ons interieur echt het TCPM-karakter uit door de specifieke huisstijlelementen die zijn aangebracht. Met het betrekken van ons nieuwe pand hebben we een mooie vervolgstap gezet in ons groeiproces. Onze pay-off is ‘We love engineering!’ en dat dragen we uit in alles wat we doen.”

www.tcpm.nl