Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Leden in het nieuws

April 2008: Afsluiting van festival de Ontmoeting, de Boeddhist Serge Khen Rinpoche strooit het gekleurde zand van de Mandala in de IJssel. (Foto: Patrick van Gemert)

20 Jaar Zutphense fotojournalistiek in Musea Zutphen
Fotograaf Patrick van Gemert exposeert ‘twintig jaar Zutphense fotojournalistiek’ in het auditorium van de Musea Zutphen. Dit ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan dit jaar van Zutphens Persbureau – het bedrijf van hem en zijn partner tekstschrijver/journalist Fiona de Heus. De tentoonstelling is te zien van 10 juli tot en met 31 augustus, tijdens FotoZomer Zutphen. Vrij entree.

Patrick van Gemert fotografeert ruim twintig jaar het nieuws in onder meer Zutphen. Voor deze tentoonstelling heeft hij een selectie gemaakt van zijn meest bijzondere beelden uit Zutphen. Ze zijn onder meer gepubliceerd in dagblad de Stentor. Hoewel Patrick in een grote regio werkzaam is, zijn voor de tentoonstelling speciaal Zutphense foto’s geselecteerd. Zij vormen een mooie aanvulling op de tentoonstelling “Picture This” in het Stedelijk Museum, waarin een greep uit de Zeylemakercollectie te bewonderen is.

www.zutphenspersbureau.nl

 

Indrukwekkend staaltje werk in Gelderland
In Steenderen, onder Zutphen, verrijst een imposant gebouw. Vierendertig meter hoog, blinkt tweeënhalf miljoen kilo staal in een complexe constructie  aan de horizon. De contouren van het zeer duurzame vrieshuis van Aviko maken duidelijk dat hier begin 2020 een hypermoderne locatie in gebruik wordt genomen.

VDR Bouwgroep uit Deventer realiseert de circa 11.000 m2 opslag (40.000 palletplaatsen) en 400 m2 kantoor, volgens de hoogste BREEAM-NL norm: Outstanding. Straks bewegen 33 karretjes zich volautomatisch door de stellingen. De energiemaatregelen zijn innovatief en door het ontwerp en de kleurstelling van het gebouw gaat deze straks op natuurlijke wijze in de achtergrond op. Wie zich wil vergapen aan dit indrukwekkend staaltje werk in Gelderland, moet snel zijn: de gevelbeplating zit er al voor een deel op.

www.vdrbouwgroep.nl en www.avikovrieshuis.nl