Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Leden VNO-NCW Stedendriehoek brengen bezoek aan oudste papierfabriek van Nederland

Op 14 februari kregen we een uniek kijkje in de keuken bij de oudste papierfabriek van Nederland: DS Smith Paper De Hoop. Een vooruitstrevende en moderne fabrikant van verpakkingsmaterialen in heel Europa. Maar liefst vijf papiermachines, sommige tot wel ruim 200m lang, maken jaarlijks 360 miljoen ton papier. Genoeg om de wereld ermee rond te wikkelen! Leden van VNO-NCW Stedendriehoek keken vol verwondering toe hoe men van oud papier, nieuw papier maakt.

De industriekring Eerbeek Loenen (IKEL), gemeente Brummen en Provincie Gelderland hebben de handen ineengeslagen om de leefbaarheid in de dorpen Eerbeek en Loenen te vergroten en de (papier)industrie in de regio te ontwikkelen. Ook willen ze het milieu minder belasten en binnen 30 jaar energieneutraal zijn. Dirk Schut, CEO van Honicel en voorzitter IKEL, vertelde tijdens het bedrijfsbezoek meer over de beoogde projecten die een bijdrage zullen leveren aan het realiseren van deze doelen.

Er speelt veel in onze regio. Voorzitter VNO-NCW Stedendriehoek, Rijn Platteel, staat dan ook tijdens het welkomstwoord even stil bij de resultaten die we in 2018 gerealiseerd hebben. We weten elkaar te vinden bij VNO-NCW Midden: tijdens bijeenkomsten én sinds kort ook via de nieuwe digitale ledenomgeving: de VNO-NCW Community. We zien positieve resultaten van onze gezamenlijke lobbyacties terug in de uitkomsten van de bestuurlijke MIRT-overleggen, zoals de A1/A30. In 2018 is ook Ondernemend Cleantech Regio officieel van start gegaan: een samenwerkingsverband tussen ondernemersverenigingen, bedrijvenkringen en parkmanagement in de Cleantech Regio Stedendriehoek. Samen zetten we ons in om in 2023 de meest circulaire regio van Europa te worden. We organiseerden regelmatig samen met MKB-Midden Nederland ‘Marktdagen Beter Aanbesteden’ waardoor opdrachtnemers en opdrachtgevers meer begrip krijgen voor elkaars werkwijze en elkaar weten te vinden. In 2019 organiseren we wederom een Marktdag Beter Aanbesteden en wel op 28 maart in het Stadshuis in Zutphen.

Contact
Meer weten over de resultaten van 2018 of de plannen voor 2019? Neem dan contact op met Christian Lorist, regiomanager VNO-NCW Stedendriehoek, telnr. 06 – 515 550 21, of Loes Brijker, regiomanager VNO-NCW Stedendriehoek, telnr. 06- 512 797 75