Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Locatie ongebonden leren – een doorkijk naar de toekomst

STERA Scholen en bedrijven mogen dit niet missen.

Datum : 26 november 2019
Tijd : 16.00 uur tot 20.00 uur
Locatie: Stadion de Vijverberg Doetinchem

De succcesvolle STERA leerroute organiseert dit evenement om een inkijk te geven in de innovaties die de samenleving van onderwijs en bedrijven een boost geven.

Maak kennis met Trendwatcher Farid Tabarki die u meeneemt in de transformaties van het onderwijs en de arbeidsmarkt.

Ervaar via VR, AR, Networkapps, Simulatoren en Drones experience-sessies hoe u in uw werkzaamheden kan worden ontzorgd.

Om je aan te melden voor het evenement klik hier

Waarom STERA-leerroute

VNO-NCW Achterhoek wil studenten en scholieren kennis laten maken met innovaties en vaardigheden vanuit het bedrijfsleven door ondernemers te stimuleren om voor de klas te gaan en leerlingen praktijkervaring te laten opdoen in het bedrijfsleven. Bedrijven hebben namelijk de ruimte, apparatuur en kennis om bij te dragen aan het praktische deel van het beroepsonderwijs en hoger onderwijs. Een mooi voorbeeld hiervan is de STERA-Leerroute voor VMBO-leerlingen.

Tien VMBO scholen in de Achterhoek vormen samen met het bedrijfsleven, vier opleidingsbedrijven en het ROC een netwerk van opleidingsplaatsen, waardoor deze VMBO scholen hun leerlingen elk technisch keuzevak naar wens, kunnen aanbieden. Bijzonder aan STERA (Smart Technical Education Regio Achterhoek) is dat de leerlingen niet alle lessen volgen in de theorie- en praktijklokalen van de VMBO school, maar een belangrijk deel van de opdrachten uitvoeren bij de bedrijven, onder begeleiding van ervaren beroepsmensen. Hierdoor maken de leerlingen ook kennis met de nieuwste ontwikkelingen in de techniek en kunnen zij ervaren hoe het is om in “de echte” praktijk te werken aan concrete opdrachten.

VNO-NCW Achterhoek is lid van de STERA- stuurgroep en nodigt bedrijven van harte uit te participeren in dit project.

Voor meer informatie over de STERA-leerroute klik hier