Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Masterclass Veiligheid Midden

Vanuit de Masterclass Veiligheid Midden (MVM) zijn er twee netwerken opgezet voor de interne veiligheid binnen het bedrijf.  Eén netwerk richt zich specifiek op BRZO(Besluit risico’s zware ongevallen)-bedrijven en het andere netwerk richt zich op de Risico Relevante Bedrijven.

Het netwerk van specialisten bij BRZO-bedrijven richt zich al een aantal jaren op het bevorderen van de veiligheid bij bedrijven die met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen werken. Dit zijn bedrijven die vallen onder de landelijke BRZO-wetgeving. In dit netwerk worden via live- en digitale workshops de specialisten EHQS en de directieleden van de deelnemende bedrijven met elkaar verbonden. Onderwerpen van gesprek zijn o.a.: het leren van incidenten, ervaringen delen op gebied van inspecties, veiligheidssystemen, cybersecurity en het omgaan met gevaarlijke stoffen.

Binnen het netwerk voor Risico Relevante Bedrijven wordt meer bewustwording op gebied van veiligheid gecreëerd. Ook wordt de gedeelde kennis over veiligheid en risicocommunicatie vergroot en ondersteunen de deelnemers elkaar in het implementeren van verbeteringen. Hierbij kunnen werknemers van bedrijven zonder fulltime specialisten kennis op het gebied van veiligheid ophalen en delen.

Voor meer informatie over deze netwerken en ontwikkelingen kan contact worden opgenomen met Rob Oostermeijer (oostermeijer@vno-ncwmidden.nl).