Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Miljoenennota ontbijt VNO-NCW Stedendriehoek: “Miljoenennota saai?”

Op woensdag 22 september 2021 trapte VNO-NCW Stedendriehoek de dag af met het traditionele Miljoenennota ontbijt op Paleis Het Loo. Ruim 70 ondernemers waren in alle vroegte aanwezig om onder de overkapping van de stallen deel te nemen aan het traditionele ontbijtevent en te luisteren naar de beschouwingen door diverse sprekers en het ondernemerspanel.

Rijn Platteel heette iedereen welkom op deze frisse maar stralende herfstochtend. “Regio Stedendriehoek heeft zich sterk door de coronacrisis geslagen en kijkt nu vol goede moed vooruit naar de toekomst.” Samen reflecteerden de genodigden op vragen als: Hoe bouwen we samen op een duurzame en innovatieve manier aan groei? Hoe inspireren we elkaar om duurzaam te innoveren?

Namens het ministerie van Financiën gaf Allard Postma (hoofd Begrotingsbeleid) zijn kijk op de miljoenennota en rijksbegroting voor het komende jaar. ‘De Begroting saai? Niet vanuit ambtenaren oogpunt! De begroting is alles behalve standaard en saai.’ Er liggen voor de komende tijd meer dan genoeg kansen en uitdagingen klaar.

Onder leiding van dagvoorzitter Esmée Pater (regiomanager VNO-NCW Midden) vertelde het ondernemerspanel bestaande uit Michel van Maarseveen (directeur Paleis het Loo), Marjolein Smeenk (managing partner Rientjes & Partners) en Peter van de Pol (directeur-eigenaar Schoneveld Breeding) over hun ondernemerschap in coronatijd. “Hier zitten drie onwijs positieve ondernemers die zich kranig door de coronacrisis hebben heengeslagen” vatte dagvoorzitter Pater het samen.

Tot slot was het podium voor Han Mesters, Sector Banker Zakelijk Dienstverlening bij ABN-AMRO. Hij deelde op zijn eigen onomwonden en frisse manier zijn visie op de toekomst van bedrijven en het overheidsbeleid.

De bijeenkomst werd afgesloten met een heerlijke kop koffie of thee om in de herfstzon op te warmen én met frisse energie aan de werkdag te beginnen.

Samenwerking
Het evenement is georganiseerd door VNO-NCW Midden in samenwerking met partners: Paleis het Loo, ABN-AMRO, KPMG en Dommerholt Advocaten.

Fotograaf: Robert Modderkolk