Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Foto: beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat

Minister Harbers ondertekent startbeslissing MIRT Verkenning N35

21-03-2022 – Begin maart ondertekende Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat de startbeslissing voor de MIRT verkenning N35 Wijthmen-Nijverdal. De ondertekening betekent dat het ministerie en regionale partners op zoek gaan naar oplossingen op het gebied van verkeersveiligheid, doorstroming en leefbaarheid voor de N35. Door het vele verkeer in combinatie met de vele kruispunten met beperkt aantal opstelstroken op de N35 zijn er veel files en is er een groter risico op verkeersongevallen.

De N35-discussie loopt al sinds 1995. Laurens de Lange , voorzitter van VNO-NCW Overijssel is er duidelijk over: “Het werd ook de hoogste tijd om de route veiliger, sneller én duurzamer te maken. De N35 is de belangrijkste verbindingsweg tussen twee economische topregio’s in Oost-Nederland: Zwolle en Twente.  Een 2×2 N35 is voor de economische vitaliteit en de ontwikkeling van sectoren als logistiek, handel en maakindustrie van groot belang. Voor een beter woon-, werk- en ondernemersklimaat is de investering in een opgewaardeerde, veilige, en toekomstbestendige N35 essentieel”.

Het besluit is ook goed voor de inwoners in de verschillende kernen aan de N35. D3 Lange geeft ook aan dat we er met dit besluit nog niet zijn. De ambitie is duidelijk: een volwaardige 2×2 stroomweg. Dat wordt nu nog niet in een keer gerealiseerd, maar het staat wel als een gezamenlijk gedragen eindbeeld. Het betekent dat ondernemers de vinger aan de pols houden bij de verdere ontwikkeling van de N35.  Met de ondertekening van de startbeslissing is er voor de ondernemers alle reden om samen met de partners uit Overijssel dit goede nieuws te vieren.