Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Mondmaskerfabriek biedt werkgelegenheid aan statushouders

17 april 2020 – De Refugee Company gaat een mondmaskerfabriek openen op locatie van Scalabor aan de Driepoortenweg in Arnhem. Deze week nog wordt in samenwerking met Philips en KLM de eerste machine uit China naar Nederland gevlogen en het idee is dat op korte termijn met de productie gestart wordt.

Het doel is productie van 100.000 gecertificeerde chirurgische mondmaskers per dag, type IIR, geschikt voor zorgmedewerkers. Mensen met een vluchtelingenachtergrond gaan de mondmaskers maken, samen met medewerkers van arbeidsontwikkelingbedrijf Scalabor, dat daarnaast ook helpt bij de logistieke afwikkeling en de e-fullfillment.

Steun voor initiatief

Ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Economische Zaken en Klimaat steunen het plan om machines naar Nederland te halen voor lokale productie. KLM heeft geholpen om de machines en grondstoffen zo snel mogelijk naar Nederland te krijgen en Philips Foundation heeft het initiatief een lening verstrekt om de fabriek versneld te kunnen openen. Daarnaast heeft de Philips Foundation Refugee Company verbonden aan de leverancier van grondstoffen voor de stofzuigeractiviteiten van Philips, die essentieel filtermateriaal levert voor de mondmaskers. Ook ontving het project steun van kredietverstrekker Qredits in de vorm van een sociaal krediet van € 250.000,-.

Werkgelegenheid

Voor de productie van de nieuwe mondmaskers zoekt Refugee Company nieuwe medewerkers, waaronder 28 statushouders die wonen in Arnhem. Het gaat om betaalde banen.

RefugeeCompagny.com