Nieuwe wetten en regels vanuit Europa

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een richtlijn waarin staat dat steeds meer bedrijven vanaf 2024 verplicht worden te rapporteren over hun impact op de mens en op het klimaat. Het is een van de nieuwe wetten en regels vanuit Europa die transparantie afdwingen.

Wat betekenen deze nieuwe regels voor jou als ondernemer? Wat zijn de voor- en nadelen? Welke impact kan je maken als organisatie?

Antwoorden op deze vragen en nog veel meer informatie over de nieuwe regels bespreken Erick Wuestman, adviseur circulaire economie Kiemt, Rob Westerdijk, directeur Organisatie-kundig en onze voorzitter Marcel Hielkema in deze podcast van Kiemt.

Met een extra oproep van onze voorzitter Marcel Hielkema aan alle ondernemers: “Het klinkt even spannend dat je dit moet doen, maar bekijk het vooral vanuit de positieve impact die hiermee wordt gemaakt. Bereid je goed voor, roep waar nodig hulp in, maar…realiseer je ook dat er heel veel zaken zijn in deze nieuwe regelgeving die je allang doet.”