Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

NOW 2.0 aanvragen en ander coronanieuws

De Rijksoverheid heeft op 25 juni de inhoud van de NOW 2.0 regeling (looptijd 1 juni tot 1 oktober) gepubliceerd. Werkgevers die als gevolg van het coronavirus kampen met een substantieel omzetverlies (ten minste 20%) kunnen bij het UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten van maximaal 90% van de loonsom, gerelateerd aan het omzetverlies. Hiermee kunnen zij werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.

De NOW 2.0 kan vanaf 6 juli worden aangevraagd bij UWV.

VNO-NCW: dringend aanpassingen in economisch noodpakket nodig
‘Het tweede economische noodpakket is heel goed, toch komen er steeds meer weeffouten boven water die dringend reparatie verdienen.’ Dat schrijven VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan de Tweede Kamer. Wij roepen de Kamer op zich hard te maken voor alle ondernemers die nu ten onrechte nog buiten de boot van de steunmaatregelen vallen. Ze vragen onder meer om reparatie van de TVL-regeling, zeker nu er ruim 800 miljoen euro aan TOGS-gelden niet is aangevraagd. Zo pakt de keuze om toekenning van de TVL op SBI-codes te baseren nog steeds voor veel ondernemers dramatisch uit. De ondernemersorganisaties pleiten verder voor enkele wijzigingen in de NOW 2.0 waardoor seizoenbedrijven beter geholpen zijn.

Lees hier het hele bericht.

Coronacalculator helpt al bijna 100.000 ondernemers
Bijna 100.000 ondernemers hebben sinds de lancering in april gebruik gemaakt van de coronocalculator van VNO-NCW en MKB-Nederland, waarmee zij de steunmaatregelen van de overheid kunnen doorrekenen voor hun eigen situatie. Inmiddels is ook de nieuwe regeling TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) aan de tool toegevoegd.

Op www.coronacalculator.nl hebben VNO-NCW en MKB-Nederland alle geldende steunmaatregelen overzichtelijk op één website geplaatst. Per regeling kunnen ondernemers hier berekenen wat de hoogte is van relevante tegemoetkomingen. Ook krijgen zij eenvoudig en direct inzicht in het effect van de regelingen op hun financiële positie.

130.000 bedrijven vragen uitstel belastingen vanwege coronacrisis
In totaal zijn bijna 130.000 bedrijven dankzij de belastingdienst geholpen met uitstel van belastingen. Dat blijkt uit nieuwe CBS-cijfers die op 30 juni zijn gepubliceerd. Met het uitstel is ca 10 miljard gemoeid.

Volgens MKB-Nederland en VNO-NCW is het erg fijn dat deze mogelijkheid er is. ‘Het is een buitengewoon simpele en doeltreffende manier om bedrijven door de crisis te helpen en ze financieel meer lucht te geven.’ 31% van de bedrijven met 10-250 werkzame personen kreeg uitstel belasting. Bij kleinere bedrijven ligt dit percentage lager.

In totaal heeft 7% van de Nederlandse bedrijven van de mogelijkheid gebruik gemaakt. In de CBS-cijfers kan je ook de verschillen per branche zien.