Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Ondernemers blij met snelle schaderegeling na plunderingen

09-02-2021 – VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat de overheid zo snel na de rellen van twee weken geleden met een schaderegeling komt voor de getroffen ondernemers. De ondernemingsorganisaties hadden daar direct na de plunderingen al om gevraagd en hebben daarover uitvoerig overleg gehad met het ministerie van Justitie en Veiligheid en de verzekeraars. Ondernemers die toch al zo hard zijn getroffen tijdens deze coronacrisis, mogen onder geen beding zelf opdraaien voor die schade, zo hebben zij steeds aangegeven.

Coronarellen
Met de regeling bedrijvenschade coronarellen komt de overheid ondernemers tegemoet die de schade van de rellen niet vergoed kunnen krijgen via hun verzekering. De regeling richt zich op ondernemers die als gevolg van de rellen schade hebben geleden aan hun winkel of bedrijfspand, hun goederen, voorraad en/of hun inventaris.

Volledige compensatie
VNO-NCW en MKB-Nederland zijn tevreden dat de compensatie voor deze schade met de regeling volledig is. ‘Dat was ook de inzet. Of je nu wel of niet voor dit soort schade bent verzekerd, of bijvoorbeeld een eigen risico op de polis hebt, ondernemers moeten in deze uitzonderlijke situatie voor de volle 100 procent worden gecompenseerd. Dat was onze inzet en dat gebeurt nu ook.’Restschade
Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn de meeste ondernemers voor de schade verzekerd. Uitgangspunt voor de regeling is dat ondernemers zich met hun schade eerst melden bij hun verzekeraar. Voor restschade die niet op een andere manier wordt vergoed, kunnen ze vervolgens een beroep doen op de regeling.

Loket van RVO
Ondernemers kunnen terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemers Nederland (RVO) voor vragen over de regeling. Het loket is bereikbaar vanaf 9 februari 13:00 via www.rvo.nl en telefonisch via 088-0422500. De regeling zal zo spoedig mogelijk worden gepubliceerd evenals het formulier waarmee aanvragen digitaal kunnen worden ingediend. Deze zullen dan ook beschikbaar komen via www.rvo.nl.