Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Foto: beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat

Ondernemers: goede stap in de opwaardering N35

Plan voor verbetering veiligheid, doorstroming en leefbaarheid

De N35 tussen Wijthmen en Knooppunt Raalte wordt een stroomweg van 100 km/u, kruisingen worden ongelijkvloers en de weg gaat niet meer door Mariënheem, maar wordt er omheen geleid. Ook volgt er onderzoek naar de overige stappen voor de opwaardering van de N35 naar een regionale stroomweg. Dat zijn uitkomsten van het overleg dat gedeputeerde Boerman heeft gevoerd met minister Van Nieuwenhuizen (IenW) over de N35. Deze aanpak zorgt ervoor dat de doorstroming op de N35 sterk verbetert en de verkeersveiligheid en leefbaarheid toenemen.

Aanpak belangrijkste kruispunten N35
Ondernemersorganisaties VNO-NCW Midden en MKB-Nederland Midden pleiten samen met TLN, EVOFENEDEX en lokale bedrijvenkringen al lange tijd voor een echte opwaardering van deze belangrijke weg.  Volgens de ondernemersorganisaties is de N35 een onmisbare verbinding tussen twee economische regio’s in Overijssel. De N35-discussie loopt al sinds 1995. Laurens de Lange, voorzitter VNO-NCW Overijssel, is er duidelijk over: “Het werd ook de hoogste tijd om de route veiliger, sneller én duurzamer te maken. De N35 is de belangrijkste verbindingsweg tussen de twee economische topregio’s in Oost-Nederland: Zwolle en Twente. Een 2×2 N35 is voor de economische vitaliteit en de ontwikkeling van sectoren als logistiek, handel en maakindustrie van groot belang. Voor een beter woon-, werk- en ondernemersklimaat is de investering in een opgewaardeerde, veilige, en toekomstbestendige N35 essentieel”.

Het besluit is ook goed voor de inwoners in de verschillende kernen aan de N35. De Lange geeft ook aan dat we er met dit besluit nog niet zijn. De ambitie is duidelijk: een volwaardige 2×2 stroomweg. Dat wordt nu nog niet in een keer gerealiseerd, maar het staat wel als een gezamenlijk gedragen eindbeeld. Het betekent dat ondernemers de vinger aan de pols houden bij de verdere ontwikkeling van de N35. Voor nu is er voor de ondernemers alle reden om samen met de partners uit Overijssel dit goede nieuws te vieren. Het is goed om te merken dat de inzet van het bedrijfsleven de regionale overheid heeft geholpen deze afspraken met het Rijk te maken.

Contact
Auke Oosterhoff, regiomanager VNO-NCW regio Zwolle, telnr. 06 – 113 517 19