Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Ondernemers in actie voor ondernemers

Vanuit de behoefte naar een proactieve benadering van ondernemers die getroffen zijn door Covid-19 is er vanuit de werkgeversorganisaties VNO-NCW regio Zwolle en MKB-Nederland Regio Zwolle een ondernemersteam samengesteld. Doel is ondernemers in regio Zwolle door de crisis te helpen in welke vorm dan ook. Ondernemers die andere ondernemers verder helpen.

Het eerste wat dit team van 35 ondernemers (actief in alle 22 gemeenten in regio Zwolle) heeft gedaan is het proactief bellen naar alle leden van de werkgeversorganisaties in regio Zwolle. Aan de hand van een belscript zijn gerichte vragen gesteld, zoals ‘Wat is de impact van Covid-19?, Waar is behoefte aan in uw organisatie in deze crisistijd?’.

Voorafgaand aan deze belactie vond een digitale meeting plaats, waar de 35 ondernemers nader met elkaar kennis konden maken en waar ervaringen gedeeld werden.

Het ondernemersteam gaat de komende periode samen met andere regionale partners (zoals bijvoorbeeld het Werkgeversservicepunt regio Zwolle, Kennispoort, Regio Zwolle Brigade, Actieteam Werk, de 22 aangesloten gemeenten Regio Zwolle en anderen) doorschakelen tijdens een grote regionale campagne waar meer dan 2.000 bedrijven gebeld gaan worden n.a.v. de aanvragen NOW-II.

We voeren deze belactie uit om persoonlijk aandacht te kunnen geven aan onze collega-ondernemers om samen door de crisis te komen. Persoonlijk aandacht, maatwerk en werken aan oplossingen, daar gaan we voor.

Daarnaast vond in een eerder stadium een ontmoeting plaats van een brede groep accountants en boekhouders uit de Regio Zwolle. Deze groep heeft vertrouwen van ondernemers, zijn een eerste vraagbaak voor ondernemers, helpen bij de aanvragen (NOW, TOZO etc.) en hebben zicht op branche brede ontwikkelingen. Belangrijk om van hen de ontwikkelingen te horen en mogelijke oplossingsrichtingen.